Dræbte soldater var fra Fyn

Begge de to danske soldater, der tidligt mandag morgen blev dræbt af en selvmordsbombe i Afghanistan, var fra Fyn.

Den 33-årige kaptajn, Christian Jørgen Grundt Damholt, var fra Odense - han efterlader sig en hustru. Den 45-årige seniorsergent, Sonny Kappel Jakobsen, er oprindeligt fra Glamsbjerg, men flyttede for 15 år siden til Oksbøl. Han efterlader sig tre døtre og en hustru.

På Hærens Operative Kommandos hjemmeside er der skrevet mindeord om Christian Damholt:

"Christian var en åben, humoristisk og vellidt person, der havde et naturligt talent for at skabe kontakt til andre mennesker, hvilket gjorde ham til en perfekt CIMIC person. Han var en officer som gjorde sit arbejde til det yderste, kunne samle tråde af forskellige oplysninger og tegne et billede af, hvad der skulle gøres for, at opgaven blev løst.

Et naturligt talent

Christians åbne og venlige sind bevirkede, at vi hurtigt fik et godt samarbejde med andre enheder fra forskellige nationer.

Christian havde et naturligt talent for at skabe venner på tværs af nationaliteter, grader og funktioner. Christian var en mand med et stort hjerte og han havde ordets magt, når han talte var det velovervejet og præcist, hvilket gjorde, at han hurtigt blev respekteret blandt CIMIC-delingen og blandt vores mangeartede samarbejdspartnere.

Christian efterlader sig en hustru, Annette, og sine forældre Susan og Claus. Før vi tog af sted på denne mission giftede Christian sig med Annette på rådhuset, og de havde planlagt kirkebryllup i sensommeren.

Det er med sorg i hjertet, at vi sender vores tanker til Annette i denne svære stund.

Christian var en ægte officer og han vidste godt, hvad denne mission indebar af risici. Alligevel valgte han at påtage sig opgaven som CIMIC officer, for herigennem at yde sit bidrag til en fredeligere verden gennem opbygningen af et frit og demokratisk Afghanistan."

Oversigt

    Oversigt