Dramaet udeblev i Kerteminde og på Nordfyn

Efter det tumultagtige konstituerende byrådsmøde i Nyborg mandag, var det torsdag tid til at uddele borgmesterkæderne i Kerteminde og Nordfyn. For fire år siden var der borgmesterkup begge steder.

På Nordfyn kom kuppet sidste gang først på selve det konstituerende møde. Men aftenens møde i byrådet forløb helt uden dramatik.

Venstres Morten Andersen får fire år mere som borgmester med støtte fra Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti.

- Det var allerede efter valget meget tydeligt at stemmerne havde fordelt sig omkring mig, og det har gjort, at det blev mere roligt denne gang. Det er klart, at når vi kan bevare roen, så forplanter det sig i hele administrationen og nu er vi alle klar til at tage fat 1. januar, siger borgmester Morten Andersen fra Nordfyns Kommune.

I Kerteminde fik Venstres Hans Luunbjerg borgmesterkæden om halsen, og det var med opbakning fra alle partier i byrådet.

Den tidligere borgmester Sonja Rasmussens borgerliste blev holdt udenfor på valgnatten, men de har siden tilsluttet sig det brede forlig, der sikrer Luunbjerg fire år som borgmester.

- Vi har brugt en del energi i valgkampen på at sige, at nu skal vi have en ny start, hvor vi alle arbejder sammen. Derfor er det jo en dobbelt tilfredsstillelse, at det viste sig, at det kan lade sig gøre, siger Kertemindes nykårede borgmester Hans Luunbjerg(V).

Oversigt

    Oversigt