Dramatisk spareplan i Kerteminde

Politikerne i Kerteminde er blevet enige om en spareplan til 37 millioner kroner. 35 stillinger bliver nedlagt og især børn og ungeområdet kommer nu til at mærke sparekniven.

- Det er ikke sjovt. Vi ville gøre det godt og udvikle tingene for borgerne. Mange af de ting vi tager væk er et gode for borgerne, men det har været en nødvendig opgave, lyder det fra Kertemindes borgmester, Sonja Rasmussen.

Alene børne og skoleområdet skal spare 13,5 millioner kroner. Det betyder blandt andet at børnehaverne Mølleløkken og Fyrrevænget lukker.

- Vi er dybt chokeret. Både forældre og personalegruppe er i chok. Men vi er fattede. Vi kan og vil ikke gøre mere nu, siger den konstituerede leder for Fyrrevænget Mette Wiedemann.

Målet er at skabe større børnepasningsenheder, så derfor bliver Fyrrevænget lagt sammen med vuggestuen Grønnegården.

Samtidig bliver ledelsesstrukturerne i kommunen omlagt og administrationen skal slankes. I alt 35 blir stillinger nedlagt.

Vedligeholdele af fortove, pakker, veje, forsamlingshuse og sognegårde bliver udskudt.

Svømmehallen lukkes hele august og priserne stiger.

Endelig skal spares på forebyggelse hos sundhedsplejerskere, skolepsykologere og inden for specialpædagogikken.

- Vi håber ikke det rammer de svage elever, men det er det område jeg har været allermest ked af spare på, siger formanden for Børn- og skoleudvalget, Solveig Gaardsmand fra Borgerlisten.

Kommunen udskyder også en lang række anlægsopgaver, og det kommer til at præge kommunens fremtidige økonomi.

- Det er fattigt at tiden er som den er. Det er pengene der taler, og ikke de menneskelige kvaliteter og omsorgen for børnene, siger Fyrrevængets leder, Mette Wiedemann.

Oversigt

    Oversigt