Drikkevand: Kogepåbud ophæves i Tommerup by

Nu kan vandet igen drikkes direkte fra hanen fra Tommerup By Vandværk, det oplyser Assens Kommune.

Mandag lød meldingen ellers på, at drikkevandet skal koges til på fredag, men der er kommet hurtigere svar på de prøver, som kommunen har udtaget.

Prøverne fra vandværket, som blev taget både søndag og mandag,  viser at der ingen bakterier er i vandet, så Assens Kommune har i samråd med embedslægen vurderet, at kogepåbuddet kan ophæves.

Det sker ind i mellem, at der kommer nogle analyseresultater, der er svære helt entydig at give en forklaring på, forklarer Assens Kommune.

Det høje antal bakterier, der blev målt fredag, kan muligvis skyldes en forurening i forbindelse med at prøven fredag blev udtaget eller lokal forurening på tapstedet. 

Helt rent vand

Det er således nu sikkert at drikke vandet. Prøverne, der blev udtaget mandag og som der netop er kommet resultater på, er helt rene!

Her blev der udtaget fire prøver på selve vandværket og tre prøver på ledningsnettet. Og alle prøver viser vand uden bakterier.  

Vandværket åbnede søndag for sin nødforsyning fra nabovandværket, da et prøveresultat viste 32 coliforme bakterier på ledningsnettet. Det har givet et ændret tryk og strømning i ledningerne.

Der kan derfor sidde noget belægning på indersiden af ledningerne som løsrives, når der er andet tryk og strømning end normalt, og det kan medføre lidt brunligt vand, som nogle forbrugere måske har oplevet.

Oversigt

    Oversigt