Drømmehus blev mareridt

For knapt to år siden købte et ungt par fra Sanderum i Odense det, de troede, var deres drømmehus. Men kort efter indflytningen fik de en grim overraskelse.

Afvist som skade

Købet af det lille husmandssted fra 1962 er endt i et rent mareridt for Nina og Anders Munk. Kort efter parret flyttede ind fandt de flere store plamager med skimmelsvamp under tapetet. Da de havde købt den bedste ejerskifteforsikring hos Tryg meldte de straks skaden. Men der var ingen hjælp at hente.

- Den taksator der var ude første gang ville ikke se på det som en skade. Det var noget, man måtte forvente at se i et hus af den alder, sagde han, fortæller Nina Munk.

Og så startede kampen mod systemet. Gang på gang afviste forsikringen at dække. Parret fik lavet en undersøgelse ved Teknologisk Institut der konstaterede kraftig vækst af 5 forskellige slags skimmelsvampe.

Sidder i fælden

Parret har nu kæmpet i to år. Der er sat en advokat på sagen som nu er havnet i forsikringsankenævnet og ankenævnet for huseftersyn. Her kan der gå op til et år før der falder en afgørelse og det kan parret ikke vente på. Nina skal nemlig føde om seks uger.

- Vi sidder i fælden. Vi kan hverken sælge eller blive boende, siger Nina Munk.

Deltag i debatten her

Oversigt

    Oversigt