Droppede religion og gymnasiet - nu er Andreas blevet svejser

Andreas Brendholt er en blandt mange lærlinge hos Lars Broe Rustfri Stål i Odense. At virksomheden tager mange lærlinge ind, har gjort, at den netop har vundet initiativpris.

For mange unge vælger i dag gynmasiet frem for en lærlingeplads, men en dag, da gymnasieeelev Andreas Brendholt havde religion i skolen, fandt han ud af, at han skulle noget helt andet.  

- Jeg sad og kiggede lidt på nettet om, hvad jeg kunne lave, for jeg kedede mig simpelthen for meget. Da jeg så noget om svejsning, så det bare interessant ud, siger 20-årige Andreas Brendholt, der netop er startet som lærling hos Lars Broe Rustfri Stål i Odense. 

TV 2/Fyn var med på hans første dag i lære som svejser på stålfabrikken. Her er 13 af virksomhedens 67 ansatte lærlinge.

- Indtil videre er jeg rigtig tilfreds med det. De har nogle store maskiner, og det er rigtig lovende. Der er også andre lærlinge herude. Jeg er ikke den eneste, forklarer den tidligere gymnasieelev.

Pris til fynsk stålvirksomhed

Det er ikke helt tilfældigt, at virksomheden har så stor succes med lærlinge. Lars Broes vilje og evne til at tage lærlinge ind har givet ham Dansk Industri Fyns initiativpris.

- Det er umuligt at finde folk i dag. Derfor er jeg nødt til at lære dem op selv, siger direktør Lars Broe.

Det er ikke nogen nem opgave at finde lærlinge. Han frygter desuden, at manglen på hænder vil ende med at lukke virksomheder, for det hører desværre til sjældenhederne, at unge som Andreas Brendholt dropper ud af gymnasiet for at satse på en karriere som svejser.

- Vi skal have nogle lærlinge. Det er vi nødt til at få nu. Det er generelt - også tømrere, murere og elektrikere. Alle mangler, fastslår han.

Andreas Brendholt valgte i første omgang gymnasiet, fordi hans ældre søskende og venner valgte at gå den vej.

- Det var det, mine søskende valgte, og de fleste andre valgte. Jeg tænkte egentlig ikke så meget over det, forklarer han.

Lars Broe Rustfri Stål er med initiativprisen én af i alt 18 kandidater til Dansk Industris nationale initiativpris, som uddeles i 2018.

Se hele tv-indslaget herunder: 

 
Fotograf: Morten Grundholm

Oversigt

    Oversigt