Dropper sag mod Bendt Bendtsen

Tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen slipper nu for en eventuel fængselsstraf for knap 80 brud på våbenloven.

Det skriver B.T. søndag.

Fyns Politi har valgt at henlægge efterforskningen mod Bendt Bendtsen. De kan nemlig ikke afhøre Bendt Bendtsens to tidligere ministerchauffører, der påstår, at han op mod 80 gange har ladet dem køre rundt med sine jagtvåben i ministerbilen, selv om ingen af dem har jagttegn.
- Vi har både ringet, skrevet og mailet til den tidligere ministerchaufførs advokat, uden at han er vendt tilbage. Så nu har vi valgt foreløbig at opgive sagen, siger politiadvokat Klaus Holten Jensen fra Fyns Politi til B.T.

Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland beordrede ellers i oktober politiet til at genoptage våbensagen mod Bendt Bendtsen og afhøre de tidligere chauffører.

Ifølge B.T.s oplysninger ønsker de to tidligere ministerchauffører ikke at lade sig afhøre sig afhøre af Fyns Politi, fordi de mener, at stationen beskytter Bendtsen, der tidligere har arbejdet hos Fyns Politi som betjent - og som minister deltog i stationens julefrokoster i 2006 og 2007.

I en mail til B.T. skriver den tidligere ministerchaufør Michael Pedersens advokat, Henrik Karl-Nielsen:
- Vi har meddelt, at Michael er villig til at lade sig afhøre. Vi har forlangt, at han bliver sigtet eller afhørt med en sigtets retsstilling. Fyns Politi har også meldt ud - inden man har talt med Michael - at man anser det som en bagatelsag. Vi har meddelt Fyns Politi, at dette gør dem inhabile. De udtaler sig om strafudmålingen, inden de har efterforsket, skriver advokaten.

Advokaten har nu klaget til statsadvokaten for at flytte sagen over i en anden politikreds. Hos Fyns Politi vil man ikke kommentere advokatens anklage.

Bendtsen har allerede fået en bøde på 4.000 kroner, efter at B.T. i foråret kunne afsløre, at han i november 2007 havde ladet den ene af sine ministerchauffører hente hans jagtvåben i gården ved Odense.

Oversigt

    Oversigt