DSB-ansatte genoptager arbejdet

Togansatte hos DSB har genoptaget arbejdet efter en arbejdsnedlæggelse. Trafikken først vil være tilbage i normal drift tirsdag morgen.

Togansatte hos DSB har genoptaget arbejdet efter en arbejdsnedlæggelse, der har stået på siden tidligt mandag morgen.

Det oplyser informationschef Tony Bispeskov fra DSB.

- Sagen er den, at vores kørende personale på både S-togsnettet og fjern- og regionaltogene på den østlige del af landet begynder at vende tilbage til arbejdet.

- Derfor er vi begyndt at genoprette trafikken, siger Tony Bispeskov.

Han fortæller, at der er et langt efterslæb, som betyder, at trafikken først vil være tilbage i normal drift tirsdag morgen.

Omkring klokken 15 kører S-togene og togene ved Kystbanen på nedsat drift hver 20. minut, mens fjern- og regionaltogene kører på timebasis.

- Det er vigtigt for os at understrege, at det er meget stille og roligt. Det skal forstås på den måde, at vi ikke umiddelbart kan genoptage den normale køreplan for eftermiddagsmyldretiden, lyder det fra Tony Bispeskov.

Striden skyldes uenighed mellem DSB og de ansatte om de fremtidige ansættelsesforhold.

Mandag eftermiddag afgjorde Arbejdsretten, at arbejdsnedlæggelsen var overenskomststridig.

Forholdet mellem DSB og lokoførerne har været kørt af sporet, siden DSB i slutningen af 2017 løsrev sig fra de statslige overenskomster og meldte sig ind i Dansk Industri.

Siden har DSB opsagt en række lokalaftaler om arbejdstid. Det er ifølge avisen.dk forhandlinger om disse aftaler, der volder kvaler, og som har ført til flere arbejdsnedlæggelser blandt DSB-medarbejdere.

DSB har ønsket antallet af tillidsfolk reduceret markant, og i november gik Dansk Jernbaneforbund med til at gå fra 99 til 41 tillidsrepræsentanter.

Men fordi de øvrige aftaler om DSB-medarbejdernes fremtidige vilkår ikke er på plads, har forbundet endnu ikke villet skrive under på aftalen om færre tillidsfolk.

Aftalen skulle træde i kraft mandag.

 

 

Oversigt

    Oversigt