I det fynske folks tjeneste

DSB retter fejl på rejseplanen

Der er fortsat ikke normal togdrift på Svendborgbanen, på strækningen mellem København og Esbjerg, fra Tinglev til Padborg, fra Tinglev til Sønderborg og på strækningen Odense og Fredericia.

Togselskabet har nu præciseret sin hjemmeside, så rejsende kan holde sig orienteret om togændringer.

Togpassagerer er nu bedre i stand til at holde sig orienteret via rejseplanen.dk eller dsb.dk, da DSB har præciseret oplysninger og ændringer i togdriften på alle strækninger, der er berørt af den voldsomme storm, der ramte Danmark i mandags.

Det oplyser DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

- Der er nogle tekniske begrænsninger i, hvor præcise vi kan være omkring informationerne. Vi har nu lagt en lille besked ud på de rejser, som er omfattet af ændringer, siger han og tilføjer:

- Vi har præciseret beskeden, så når kunderne går ind nu, ligger der et link, der mere specifikt fortæller om, hvad der sker her.

Efter mandagens storm har DSB måttet sende 25 tog på værksted, men der er ved at være lys for enden af tunnelen, fortæller trafikinformationschefen.

- Togene er løbende på vej tilbage i drift. De 25 tog udgør cirka syv procent af vores flåde, så vi har brug for hver en siddeplads, siger Tony Bispeskov.

Han oplyser samtidig, at DSB stadig har tog, som holder stille ude på skinnerne, og som skal på værksted. Eksempelvis holder et af de haverede tog stille, da der ligger et væltet træ oven på togets tag.

Der er fortsat ikke normal togdrift på Svendborgbanen, på strækningen mellem København og Esbjerg, fra Tinglev til Padborg, fra Tinglev til Sønderborg og på strækningen Odense og Fredericia.

Den kraftige storm, der hærgede Danmark mandag, førte til omfattende kaos i store dele af landet for den kollektive trafik.

I hovedstadsområdet blev al S-togtrafik indstillet, den øvrige togdrift havde ligeledes store problemer, og mange passagerer nåede aldrig frem til deres bestemmelsessted før tirsdag.

I Københavns Lufthavn strandede en lang række fly, og passagererne kunne ikke forlade flyene i flere timer.

DSB forventer, at togdriften bliver normal i løbet af ugen.

Ved du noget? Så send os et tip