I det fynske folks tjeneste

DSB: skaf billet på anden vis

Passagerer med rejsekort må selv sørge for en anden billettype fredag morgen, hvor rejsekortet er nede.

Det er op til passagererne i landets tog at skaffe en anden gyldig billet fredag morgen, hvor tekniske problemer har lagt rejsekortet ned i hele Danmark.

Problemerne med rejsekortet betyder dermed ikke en gratis omgang til kortets kunder, som i stedet må have pungen op ad lommen og købe en billet.

- Passagererne skal forsøge at få sig en billet ad anden vej. Enten på mobilapp eller i vores billetautomater. Man kan også købe billetter i toget eller i vores kiosker eller billetsalg, siger Christian Linnelyst, chef for salg og produkter i DSB.

For nogle passagerer vil det betyde, at rejsen bliver dyrere, end den havde været med rejsekortet. Men DSB lover bod og bedring.

- De passagerer kan tage billetten og rejsekortet med hen i vores kundecenter og forklare situationen, og så kan de få differencen udbetalt, siger Christian Linnelyst.

Han siger, at det er muligt at købe en billet på alle landets stationer. Så på den måde er der ingen undskyldning for passager med rejsekort uden gyldig billet, som i princippet kan få en kontrolafgift, hvis de møder en kontrollør.

- Ja. Men mon ikke vi vil se med milde øjne på det, siger Christian Linnelyst.

Han kan ikke sige noget om, hvor lang tid rejsekortet er sat ud af spil. Rejsekortets teknikere arbejder fortsat på at få løst problemerne fredag morgen.

Ved du noget? Så send os et tip