Du bestemmer: Nyt navn til borgernes hus

Odenses kommende center for hovedbibliotek, musikbibliotek, Borgerservice og flere andre institutioner mangler et godt navn. Derfor vil kommunen nu sætte gang i en navnekonkurrence, hvor odenseanerne skal vælge et rammende navn.

Det nye center, der i dag blot bliver kaldt ”Borgernes Hus” åbner i løbet af 2017 og kommer med blandt andet hovedbibliotek, musikbibliotek og Borgerservice til at minde om et moderne forsamlingshus med tusindvis af gæster hver eneste dag.

Huset skal ligge i Odense Banegårdcenter og bliver på omkring 10.000 kvadratmeter. Men hvad kalder man et forsamlingshus, hvor så mange forskellige institutioner er samlet under samme tag? For at sikre at bygningen får et markant, fængende og sigende navn, bliver odenseanerne nu spurgt til råds.

I første omgang skal en arbejdsgruppe bestående af borgere, kommunale medarbejdere, politikere, foreninger og navneeksperter finde frem til en håndfuld gode navne. Herefter skal byens borgere gennem en digital afstemning vælge det bedste navn til byens nye kulturelle markedsplads.

Kriterierne for det nye navn er blandt andet, at navnet skal signalere borgernes hus og ikke kommunens hus, et sted hvor man kan hente viden og oplevelser og bidrage med egne ideer. 

 

Oversigt

    Oversigt