Du kan være med: Sæt verdensrekord i livredning

I 11 byer over hele landet forsøger medicinstuderende at sætte verdensrekorden i livredning. Fynboer kan deltage i rekordforsøget på Flakhaven i Odense.

Det er let at lære livreddende førstehjælp - meget lettere end mange tror. 

Det budskab vil fire medicinstuderende sprede over hele landet, og derfor har de taget initiativ til at sætte verdensrekorden i livreddende førstehjælp. En af dem er Anne Mielke.

- Vi vil gerne vise folk, hvor let det er at redde liv. Det gør vi ved, at få folk til at bruge et minut af deres liv på at lære at give 30 sekunders hjertemassage, siger hun til TV 2/FYN.

Rekordforsøget finder mandag sted i 11 byer, hvor alle interesserede rekorddeltagere trykker og puster liv i livløse dukker. 

I Odense har 253 netop nu trykket sig ind i rekorden.

- Det er rigtig nemt, og vi mener godt, at man kan lære det på et minut. Derfor vil vi vise folk, hvor nemt det er, fortæller Anne Mielke. 

Over 3.000 har på landsplan allerede deltaget i rekordforsøget, og der er stadig flere timer tilbage af forsøget. Indtil klokken 21 kan du på Flakhaven få lov til at sætte dit tryk på rekordforsøget. 

- Vi håber på 5.000. Rigtig gerne flere, siger Anne Mielke. 

Hvert år falder 4.000 danskere om med hjertestop, og Anne Mielke håber efter i dag at kunne sige, at der er flere i Danmark, der kan redde liv, end der er folk, der falder om. 

Oversigt

    Oversigt