Dumpealarm i Odense

Dumpekarakter til Handelsgymnasiet Tietgenskolen i Odense. 75 procent af 1.g'erne dumpede til terminsprøven i matematik.

En dumpeprocent på 91,3 i en klasse

Lærerne mener, at det er eleverne, der ikke kan regne. Eleverne mener, det er den ny gymnasiereform,der er skyld i, at 75 procent af 242 elever på Tietgenskolen dumpede i en tre timers terminsprøve.

Ud af ni klasser havde kun to af dem et snit over seks. I de resterende syv klasser lå dumpeprocenten på mellem 60 og 91,3 procent.

Ifølge et brev til elever og forældre begrunder uddannelseschef Lis Rohr det ringe resultat med, at for mange elever ifølge matematiklærerne har en useriøs indstilling til faget og møder uforberedte til timerne.

Eleverne skyder skylden på reform

Eleverne derimod skyder skylden på gymnasiereformen, der trådte i kraft i august sidste år. De mener, at den ny ordning ikke virker, og at mange lærere er i tvivl om reformen.

- Der har været lidt kaos herude på grund af reformen, og så er alle jo tvunget til at tage matematik, forklarer en af eleverne, der selv gik fra et 11-tal i Folkeskolen til et 6-tal på Tietgenskolen.

Gymnasiereformen betyder, at de tre år i gymnasiet er delt op i et halvt års grundforløb, hvorefter eleverne vælger hvilken studieretning, de vil følge de næste to et halvt år.

Oversigt

    Oversigt