I det fynske folks tjeneste

Dykkere skal undersøge voldgraven

Marinearkæologer fra Øhavsmuseet Arkæologi Sydfyn vil i næste uge dykke i voldgraven ved Nyborg Slot.

Marinearkæologer fra Øhavsmuseet Arkæologi Sydfyn vil i næste uge dykke i voldgraven ved Nyborg Slot.

Tirsdag 27. marts 2012 er der dykkere i voldgraven omkring Nyborg Slot.

Det er et par marinearkæologer fra Øhavsmuseet Arkæologi Sydfyn under ledelse af museumsinspektør og funktionsleder Otto Uldum, der vil foretage undersøgelser af voldgraven i forbindelse med de arkæologiske undersøgelser af slotsholmen.

Sonar skanning af voldgraven

Marine-arkæologerne vil foretage en såkaldt sonar skanning af voldgraven. På den måde får arkæologerne en detaljeret viden om varierende dybder, og man kan se om der stikker genstande op af dyndet. Det kan være rester af gamle konstruktioner, stolper eller andet af historisk interesse.

Gør der det, dykker arkæologerne straks ned for at undersøge det nærmere. Hvis ellers materialet er til det, vil de udtage prøver som forhåbentligt kan være med til at datere anlægget.

Nøglerne til at forstå Nyborgs udvikling

Marine-arkæologerne håber især håber vi at få mere viden og en mere præcis datering af den dæmning, der stemmede vandet op bag slottet og gav vand til hele voldgraven omkring byen.

- Det er en af nøglerne til at forstå Nyborgs udvikling i middelalderen, oplyser afdelingsleder Janus Møller Jensen fra Nyborg Slot.

Undersøgelserne starter omkring klokken 9. Samtidigt sætter den store grupper af eksperter, der koordinerer og styrer udgravningsprojektet, sig sammen for at planlægge dette års udgravninger. Håbet er at det vil give helt ny viden om Nyborg Slot.