Dyneløfteri for 23 millioner kroner

Syv af de ti fynske kommuner har med kontrolgrupper afsløret bedrageri for i alt 23 millioner kroner sidste år.

Pas på med fuskeriet

0603 Snyd 4

Får du kontanthjælp, du ikke er berettiget til? Er du slet ikke enlig forsørger - eller fusker du med sygedagpengene. Så skal du ikke føle dig sikker. En undersøgelse TV 2/Fyn har foretaget viser nemlig at der bliver afsløret masser af snyderi i kommunerne.

Middelfart, Odense, Ærø, Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Assens og Nordfyns kommuner hentede i 2013 tilsammen 23 millioner kroner tilbage i kassen.

Halvdelen i Odense

0603 Snyd 3

Alene i Odense Kommune har seks medarbejdere afsløret socialt bedrageri for 11,5 millioner kroner i det forgangne år. Godt hjulpet på vej af kommunens borgere. Som en af tre fynske kommuner giver Odense nemlig mulighed for at angive anonyme anmeldelser på kommunens hjemmeside. Dem kom der 642 af sidste år.

- Vi har gode erfaringer med det, vi får rigtig mange anmeldelser ind, og der er hold i mange af dem, forklarer Jesper Suhr Thomsen,

chef for Kontrol & Regres i Odense Kommune.

Nej tak på Nordfyn

0603 Snyd 2

Nordfyns Kommune hentede 1,9 millioner kroner sidste år. Uden nogen anonym-webtjeneste. Borgmesteren vil ikke have hvad han selv kalder en sygt samfund med for mange stikkere.

- Vi ønsker at få begrænset det sociale bedrageri mest muligt. Omvendt synes jeg ikke, at vi som kommune skal lægge op til, at vi fremadrettet skal have et samfund, hvor vi anonymt kan angive hinanden, forklarer Morten Andersen, der ikke vil risikere, at modtage anonyme henvendelser, der måske i virkeligheden drejer sig om naboopgør.

Med på moden

På kontrolkontoret i Odense er der dog ikke bekymringer om for meget overvågning. Den anonyme web-hotline er et udtryk for en bevidst strategi, hvor man som borgerne hopper med på de digitale kanaler.

- Der er ikke noget nyt i anonyme henvendelser. Tidligere fik vi dem på brev, via mail eller på telefonen, siger Jesper Suhr Thomsen.

En tredjedel af de 11,5 millioner kroner Odense Kommune har hentet tilbage er efter sager baseret på anonyme henvendelser.

Så mange penge er hentet hjem i din kommune

Ærø 239.000 (oktober 12 til juni 13)

Middelfart 1.4 mio (1. juni til 31. december 2013)

Faaborg Midtfyn 1.9 mio

Nordfyn 1.9 mio

Kerteminde 2.1 mio

Assens 4.2 mio

Odense 11.5 mio

Det har ikke været muligt at få oplyst tal for Langeland, Svendborg og Nyborg kommuner.

Oversigt

    Oversigt