I det fynske folks tjeneste

Dyre dråber blev gratis

En fejl i et tankanlæg gav gratis benzin til de fynske bilister, men nu vil politiet forsøge at finde gratisterne og sigte dem for tyveri.

Gratis benzin fik bilister til at gå amok.

Indehaveren af en OK-tank måtte mandag aften have politiets hjælp til at lukke sit tankanlæg. Der var masser af kunder, men de betalte bare ikke.

Fyns Politi oplyser, at den ubemandede tank i Korup vest for Odense i løbet af eftermiddagen var blevet fejlramt, så bilisterne kunne tanke gratis. Og rygtet løb hurtigt i det fynske.

- Folk var fuldstændigt vilde og tankede i store dunke. Men de stak af, da vi kom frem, oplyser vagtchefen hos politiet.

Det vides ikke, hvor mange gratis liter benzin, der blev tanket indtil politiet ved 23-tiden fik lukket festen.

Men da bilisterne næppe kan have handlet i god tro, vil politiet nu behandle det som en tyverisag og forsøge at finde synderne.

3600 liter benzin stjålet

I alt nåede bilisterne at tanke 3600 liter benzin, inden politiet stoppede festen. Antager man at hver bil har tanket 50 liter benzin betyder det at mere end 70 biler har tanket gratis.

Da en politipatrulje mandag aften nåede frem, var der mellem 10 og 20 biler, der holdt i kø. En betjent måtte springe for livet for at undgå at blive påkørt, oplyser Fyns Politi.

Tirsdag eftermiddag havde politet fået fire henvendelser bilister, der erkendte at have tanket uden at betale. Fakta i Korup havde fået en henvendelse.