Dyre taxier i landområder

Nye regler for taxi i de nye storkommuner betyder, at det mange steder er blevet sværere og dyrere at få en taxa på landet. 

Kommunerne er blevet større, og det ændrer på de gamle taxiregler.
Findes der mere end ti taxier i en kommune, skal alle taxaerne tilsluttes en fælles telefoncentral. Og det koster 6000 kroner per bil om måneden at blive tilsluttet.

Konsekvensen er ingen taxi eller mindst 150 kroner for en tur.

Svendborg er et af de steder, hvor taxierne er lagt ind under en fælles telefoncentral. Og det er mærkbart for kunderne.

- Der er lange ventetider på at få en taxi nogle steder, og nogle gange kan man slet ikke komme igennem, siger Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg til Ritzau.

- I landdistrikterne mister borgerne deres taxabetjening. For når taxaerne skal betale for at være med i en fælles bestillingscentral, søger de ind til de store byer, hvor der er flere kunder og derfor flere penge at tjene, siger Eigil Christiansen, forretningsordfører i Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark til Ritzau. 
 
Derfor har den sydfynske kommune også valgt at lave ordningen om.
 
 - Vi troede, at det optimale var et centralt bestillingskontor, som alle taxier var tilsluttet, men det fungerer ikke tilfredsstillende, siger Lars Erik Hornemann.

Oversigt

    Oversigt