Dyrepassere i chok: Giraffen Mgala blev kvalt under fodring

Hungiraffen Mgala døde, da hun fik hovedet viklet ind i en foderautomat og gik i panik.

Tirsdag morgen skete der et tragisk dødsfald i Odense Zoo blandt dyrene. Under morgenfodringen fik den otteårige giraf Mgala hovedet i klemme mellem to kæder og blev kvalt, skriver TV 2.

- Vi har nogle loftophængte foderautomater, hvoraf den ene hang i en dobbeltkæde. Mgala har spist af foderautomaten i otte år, så det var ikke, fordi hun ikke var vant til det, siger Odense Zoos administrerende direktør, Jens Odgaard Olson, som kalder det et sort uheld.

Da uheldet skete, var en gruppe morgengæster netop kommet ind til girafferne. Gæsterne blev dog hurtigt gennet ud, og dyrpasserne forsøgte at hjælpe giraffen, der havde fået hovedet viklet ind i kæderne, og derfor var gået i panik. Mgala døde dog i løbet af to til tre minutter.

Advarer andre zoologiske haver

Den zoologiske have har nu taget foderautomaten ned, og den kommer ikke op at hænge igen, inden man har fundet en løsning, som ikke potentielt kan koste girafliv.

- Vi er nu gået i gang med at informere de andre zoologiske haver, som også har samme foderautomater, om uheldet, siger Jens Odgaard Olson til TV 2.

 

 

 

Opdateret af TV 2/FYN klokken 15.06:

Den døde giraf blev efterfølgende til en festmiddag for havens løver.

- Som menneske kan det godt virke lidt voldsomt; men hvis den var blevet kvalt ude på savannen på anden vis, ville den også være endt som løvefoder, og løverne har rigtigt godt af at få noget frisk kød. Så det er en kopi af naturen, siger Betina Venshøj,  assisterende kurator på ZOO, til TV 2/FYN og tilføjer:

- Vi kan ikke lave det helt som naturen skal være, men kan forsøge at kopiere den så godt som muligt, og det her er en af måderne, vi kan gøre det.

 

Løven spiser giraf

 

Oversigt

    Oversigt