E-sport: Motionsforening lokker med computerspil

Motionsforening i Otterup forsøger at holde på de unge mellem 12 og 25 år. Det sker blandt andet med 13 nyindkøbte gamer-computere.

De unge forsvinder fra foreningslivet, når de bliver 12-13 år viser tal fra DGI. 

Det konstaterer man i Otterup, hvor Idrætsforeningen Motion og Velvære har fået 100.000 kroner i støtte fra kommunekassen til at etablere Otterup eSport og med 13 nyindkøbte gamer-computere vil lokke de unge. 

Det sker for at fastholde de unge i foreningslivet, men udover at tilbyde socialt liv i den virkelige verden, tilbyder foreningen også instruktion.

Ifølge DGI dykker andelen af unge i 12-13 års alderen i foreningerne markant. Først når de kommer i midten af 20'erne, bliver de igen aktive i foreningerne. 

- Vi vil rigtig gerne have, at vores unge i byen  og i foreningerne skal blive ved med at være en del af vores foreningsliv. Hvis vi vil det, så tror jeg det er vigtigt vi kommer ud og rammer de unge, finder dem i deres miljø og anerkender at e-sport og gaming er en stor interesse hos dem, siger Betina Ramussen, Idrætsforeningen Motion og Velvære.

Artiklen fortsætter under video-indslaget ...

 

Kæmpe industri med vokseværk

Fra at være et 90'er fænomen er e-sport kommet ud af de ildelugtende drengeværelser og er i dag en etableret disciplin og en kæmpe industri, hvor pengestærke folk som Lars Seier Christensen og Tommy Ahlers smider millioner af kroner efter.

Danske spillere markerer sig på verdensplan og der er danske navne på flere store titler. Senest vandt holdet Astralis, med den fynske ejer og direktør Frederik Byskov, en stor turnering i skydespillet Counter Strike. Med hjem fra den store internationale turnering Esports Championship Series Season 2 - Finals i Los Angeles havde holdet en førstepræmie på 1,7 millioner kroner.

Bare ved at følge pengene dokumenteres det, at e-sport vokser i disse år. Således har Viasat dedikeret en tv-kanal til e-sport, esportsTV, fodboldklubben FC København trådte i december i kompagniselskab med Nordisk Film ind på E-sportsscenen og Astralis ansatte sidst i 2016 den tidligere landsholdsmålmand i håndbold Kasper Hvidt som sportsdirektør.

Derudover kommer, at en række efterskoler, blandt andre Nordfyns Efterskole og Glamsdalens Idrætsefterskole, tilbyder e-sport, mens at gamer-udstyr og -merchandise er en voksende industri.

E-sport trivia og fakta

 

Oversigt

    Oversigt