E-sports-event sprænger budget: 5,1 i stedet for 3,5 millioner kroner

E-sport-begivenheden ESL Pro League i Odense i december blev i omegnen af 50 procent dyrere. I stedet for 3,5 millioner kroner koster det Odense Kommune 5,1 millioner kroner.

Decembers højtprofilerede e-sport-turnering, ESL Pro League, i Odense bliver noget dyrere end først beregnet.

Det viser en aktindsigt, som DR har fået.

Begivenheden var budgetteret til at koste Odense Kommune 3,5 millioner kroner, men nu viser det sig, at regningen løber op i over 5,1 millioner kroner.

quote Vi valgte at holde fast og tro på, at vi alligevel kunne få kvalitet i arrangementet

Michael Bruhn Frederiksen, chef for strategi og transformation, Odense Kommune

Ifølge DR var det en udstilling og en amatørturnering som ikke blev som planlagt. De private partnere sprang fra et halvt år før ESL Pro League lukkede tusinder af e-sports-fans ind i Arena Fyn.

Odense skulle skille sig ud

Netop udstillingen og amatørturneringen var Odenses bud på, hvordan byen kunne skille sig ud som vært for den professionelle turnering, skriver DR.

- Vi havde regnet med betydelige indtægter derfra, men det lykkedes os ikke at få det konsortium på plads, og derfor fik kommunen selv en langt større rolle i det, end vi havde forestillet os, og vi fik ikke de indtægter derfra, som vi havde budgetteret med, erkender Michael Bruhn Frederiksen, chef for strategi og transformation i Odense Kommune, overfor DR.

Han mener ikke, det havde været bedre at aflyse udstillingen og amatørturneringen - til trods for at det allerede i efteråret stod klart, at det ville koste kommunen dyrt.

- Det hjælper ikke at droppe noget, som man havde regnet med nogle indtægter på. Det får man stadig ondt i økonomien af. Det var en afvejning, og vi valgte at holde fast og tro på, at vi alligevel kunne få kvalitet i arrangementet, og at det kunne syne af noget, siger Michael Bruhn Frederiksen.

ESL Pro League tilbage med samme budget

ESL Pro League vender tilbage i år - med både udstilling og ammatørturnering, og Michael Bruhn Frederiksen mener, at det er realistisk, at 2018-udgaven vil kunne holde sig inden for budgettet på 3,5 millioner kroner.

- Og jeg tror, vi kan finde nye private firamer, der vil løfte den del af det. Grundlæggende er det et meget spændende arrangement, som vi er firstmovere på. Det er en lækker event, som man godt kan bygge stærkt kommercielt indhold op omkring, siger han til DR.

Fra 10,5 til 12,5 millioner kroner

Ifølge DR er politikerne i Odense blevet orienteret om, at det samlede budget for ESL Pro League bliver overskredet med to millioner kroner. Prisen for at få e-sport-arrangementet til Odense bliver således 12,5 millioner kroner over tre år og ikke som tidligere antaget 10,5 millioner kroner.

Pengene bliver taget fra puljen til vækstinitiativer, som Odense Kommune har afsat til blandt andet e-sport og musikfestivalen Tinderbox.

Kommunen afsatte 3,5 million kroner til ESL Pro League-finalen,som blev afholdt i Arena Fyn. Men regningen løber op i over 5,1 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt