I det fynske folks tjeneste

E20: Minister afviser mulig kattelem

00:50

Video: Fra Folketingets TV

Finansminister Kristian Jensen (V) afviste onsdag, at det er muligt at søge hjælp fra EU til et tredje spor på E20 Fynske Motorvej.

I begyndelsen af maj gik regionsrådsformand Stephanie Lose (V) ind i kampen for et tredje motorvejsspor over Fyn. Hun mente, at en EU-kattelem kan give penge til udvidelse, selvom transportminister gang på gang har sagt nej.

I sidste uge nægtede finansminister, Kristian Jensen (V), at tage stilling til regionsrådsformand Stephanie Loses (V) forslag.

Læs også Motorvejen: Nu bliver minister nødt til at svare

Det fik socialdemokraternes fynskvalgte folketingsmedlem Julie Skovsby til at stille spørgsmålet i forbindelse med Folketingets spørgetid onsdag eftermiddag.

Spørgsmålet lød:

- Er det ministerens holdning, at når det gælder en motorvejsstrækning som E20, som ikke bare binder Danmark, men hele Europa sammen, og som er en del af det såkaldte TEN-T-vejnet, så er der mulighed for at søge dispensation for anlægsloftet, jf. flere artikler på TV 2/Fyn, herunder: »Lose: EU-kattelem kan hjælpe tredje motorvejsspor på vej«?

Læs også Lose: EU-kattelem kan hjælpe tredje motorvejsspor på vej

Men finansminister Kristian Jensen (V) afviste, at det er muligt at søge hjælp fra EU til et tredje spor på E20 Fynske Motorvej.

- Jeg har været inde og læse den bagvedliggende artikel på TV 2/FYN, som drejer sig om nogle støttemuligheder fra EU.  Jeg er ikke bekendt med, at der i støttemulighederne i EU skulle være mulighed for at lave en national opgradering af en motorvejsstrækning. Som jeg forstår reglerne, på den korte tid jeg har haft til at sætte mig ind i det, så gælder det kun vejstrækninger, der passerer landegrænser, svarede finansminister Kristian Jensen (V) i Folketingssalen onsdag.

Læs også Transportminister: Stadig ingen penge til motorvej

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.