Ebbevej til Æbelø skal sikres

Nordfyns Kommune vil gøre det mere sikkert at benytte ebbevejen til Æbelø. Det sker efter en drukneulykke i september.

Der har i gennem årene været flere tilfælde, hvor besøgende på Æbelø er kommet i nød, når de har været til fods på vej gennem det lave vand mellem Fyn og øen. Og i september gik det for alvorligt galt, da en 48-årig mand druknede efter en fototur til øen

Det fik Nordfyns Kommune til at overveje, hvordan sikkerheden kan forbedres. Målet er at øge sikkerheden for besøgende på Æbelø, der bliver overrasket af mørke eller vejrlig.

- På baggrund af de ulykker vi har oplevet, er det mig meget magtpåliggende, at det informationsmateriale, kommunen udleverer til vore borgere og turister, også indeholder tydelig information om, hvordan man kommer sikkert til og fra Æbelø, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Fredning sætter grænser

Æbelø, Æbelø Holm, Dræet og Drætte Holm og det omkringliggende havområde er fredet. Det betyder, at der kun er adgang til området fra klokken 6 om morgenen til solnedgang.

Samtidig betyder fredningen, at der er grænser for, hvor meget det rent fysisk er muligt at sikre ruten til øen.

Oplysning er vejen

Nordfyns Kommune vil nu først og fremmest sikre, at alt brochuremateriale, hjemmesider, opslag og lignende indeholder oplysninger om, at besøgende skal undgå at færdes på ebbevejen i mørke og ved nedsat sigtbarhed.

Samtidig at man, via højvandstabeller, skal sikre sig at øen forlades ved lavvande.

Nordfyns Turistbureau er også i gang at lave nyt materiale ved informationsskiltet ved Lindøhoved. Materialet omfatter en kort beskrivelse af vandreturen og tidevandstabel med tilhørende vejledning.

Oversigt

    Oversigt