Effektive røgkanoner

Røgkanoner viste sig at være en god investering for firmaet CT Offshore i Odense. De havde indbrud få uger efter, at de var flyttet ind i nye lokaler.

Det ligner næsten en raketaffyring, når røgkanonerne hos CT Offshore skyder røgen afsted.

Når en tyv bryder ind, bliver røgkanonen aktiveret. Virksomheden flyttede for få måneder siden ind i nye lokaler, og der gik ikke mange dage før en indbrudstyv var på spil.

- Han nåede desværre at få en bærbar computer med, fordi den ikke var låst inde. Den lå frit tilgængelig lige indenfor det vindue, han gik ind igennem, siger Gert Andersen, der er head of fleet hos CT Offshore.

Virksomheden havde netop installeret røgkanoner, og da de gik i gang opgav tyven hurtigt og stak af.

CT Ofshores lokaler bliver nemlig fyldt med røg på halvandet minut.

- Det er jo sådan, at det man ikke kan se, det kan man ikke stjæle, så det er vigtigt for os vi kombinerer det med et godt og effektivt tyverisystem, som sørger for at få sat tågesikringen i gang hurtigt, siger Kent Løvschall Jørgensen, direktør hos Secura i Odense.

Billigt sluppet med en bærbar

At tyven slap væk med en bærbar computer er billigt sluppet, mener CT Offshore.

- At man tager en bærbar computer, det kan vi forholde os til. Hvis vi ikke havde haft tågesikring, ville vi nok have oplevet, som vi ser i private hjem, at man raserer hele huset. Og det ville betyde, at 35 - 40 mennesker ikke kan komme videre med arbejdet dagen efter, før vi har fået ryddet op i alting, fortæller Gert Andersen.

Når røgkanonen går af, går der en alarm og der kommer en vægter. Det er vigtigt, at man lufter ud efter at røgkanonen er gået. Røgen er som sådan ikke giftig, men Secura anbefaler, at røgen kommer væk indenfor en time.

- Vi føler os meget trygge ved have det på denne måde, fordi vi får dækket alle indgangene indenfor circa 10 - 20 sekunder, og så er det umuligt at se noget, siger Gert Andersen.

- Når alt kommer til alt; vi kan ikke holde indbrudstyve ude, men vi kan i hvert fald gøre et forsøg på at de får så lidt med sig som overhovedet mulig, siger Kent Løvschall Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt