Effetktivt at få fjernet livmoder i Svendborg

Kvinder der får fjernet livmoderen, kan på Sygehus Fyn i Svendborg nøjes med at være indlagt i to dage mod normalt tre til fire dage. Det viser en ny årsrapport fra Dansk Hysterektomi Database.

31 gynækologiske afdelinger er blevet undersøgt i den ny rapport, og her viser det sig, at Sygehus Fyn i Svendborg ligger godt placeret.

- Vi ligger pænt, og det er vi stolte over, siger overlæge Jan Schou fra Gynækologisk-Obstetrisk afdeling til magasinet Journalen.

Fra første til andet halvår af 2004 er afdelingens gennemsnitlige liggetid for kvinder, der har fået fjernet livmoderen, reduceret fra tre til to dage.

Patientgruppen, der før var de dårligste patienter på afdelingen, er nu langt kvikkere efter operationen. Det skyldes, at Sygehus Fyn er begyndt at informere langt mere inden operationen, ligesom personalet opfordrer patienterne til at spise og drikke med det samme og være mere aktive efter fjernelsen af livmoderen. Og så er det de samme læger og sygeplejersker, der følger kvinden hele vejen.

Det er primært muskelknuder i livmoderen og blødningsforstyrrelser, der er årsagen til, at kvinderne tilbydes hysterektomi.

Oversigt

    Oversigt