Efter 24 år i kommunalpolitik: En øjenåbner at besøge Tove

Det var noget af en øjenåbner for den socialdemokratiske byrådspolitiker, Jos Bischopp, at være på besøg hos et ægtepar, der tilsammen modtager 46 minutters rengøring fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Jos Bischopp har været i kommunalpolitik i 24 år.

Alligevel var det noget af en øjenåbner for ham, da TV 2/FYN tog ham og hans byrådskollega Ole Pedersen med ud til ægteparret Tove og Thorkild Jensen i Ringe.

quote Det er første gang, at jeg kommer i et hjem, som får tilbudt hjælp fra kommunen. Jeg har ikke set det før, og det var en lille øjenåbner

Jos Bischopp, byrådskandidat, Faaborg-Midtfyn, S.

- Ja, det var det faktisk. Det er første gang, at jeg kommer i et hjem, som får tilbudt hjælp fra kommunen. Jeg har ikke set det før, og det var en lille øjenåbner, siger Jos Bischopp.

Tove og Thorkild Jensen er henholdsvis 78 og 84 år og er tilsammen visiteret til 46 minutters praktisk hjælp hver anden uge. En hjælp, der er blevet skåret ned, da kommunens visitator mener, at ægteparret er 'for gode' til at få mere hjælp til rengøring. 

Besøget hos ægteparret Jensen i Ringe får nu Jos Bischopp til at overveje at komme mere ud til de borgere, der bliver berørt af de beslutninger, som politikerne træffer.

- Du har været i kommunalpolitik i 24 år og det er første gang, at du er ude hos en borger, der bruger den hjælp, som I sidder og prioriterer i. Kunne det være, at det også var en øjenåbner for, at I kommer lidt mere ud til borgerne?

- Mellem valgene, ja, det synes jeg. Vi kommer normalt ikke helt ned til der, hvor det handler om. Vi laver den overordnede politik og får en redegørelse af administrationen og tror, at sådan er det og det ser godt ud. Når jeg ser det med mine egne øjne, så ser jeg noget andet end det, jeg får fortalt.

Oversigt

    Oversigt