Efter BIOS: Jesper føler sig snydt for 167.000 kroner

Redder Jesper Larsen har 167.000 kroner til gode efter sin tid hos ambulanceselskabet BIOS. Nu kræver han hver en krone - og håber, at der snart kan sættes punktum i sagen.

Jesper Larsen har været ambulanceredder siden 1992. Og da BIOS overtog ambulancetjenesten i Region Syddanmark fik han arbejde der. 

Men efter en temmelig turbulent tid endte BIOS med at blive erklæret konkurs den 27. juli. Og så begyndte arbejdet med at finde hoved og hale i reddernes tilgodehavender. 

- Vi vidste jo godt, at vi blev snydt for nogen ting - det vil jeg vælge at kalde det.  Simpelthen. Det var vi godt klar over, for der var jo opbygget en masse faglige sager, der kørte mellem 3F og BIOS, så det var ingen overraskelse. Men direkte overskue det, det kunne vi ikke, fortæller Jesper Larsen til TV 2/FYN. 

Jesper Larsen er nu redder hos regionens selskab, Ambulance Syd, der overtog driften efter BIOS.

50 reddere har 7,6 millioner kroner til gode
3F Sydfyn har nu gennemgået flere sager - og fagforeningen mener, at 50 medlemmer har 7.622.771 millioner kroner til gode for løn, feriepenge og tillæg under tiden hos BIOS. 

quote - Vi vidste jo godt, at vi blev snydt for nogen ting - det vil jeg vælge at kalde det.

Jesper Larsen, tidligere BIOS-redder

Ifølge 3F Sydfyn har Jesper Larsen altså 167.000 kroner til gode. 

- Jeg var selv overrasket over, at det er så stort et beløb, fordi, jeg har haft svært ved at regne det ud selv. Jeg var godt klar over, at det var mange penge, men det overrasker mig. Det er mange penge.

3F Sydfyn sender derfor nu et krav af sted til Region Syddanmark for at få de godt 7,6 millioner kroner til redderne.  

Snakken har gået i kaffestuen
- Det har fyldt rigtig meget i kaffestuen, når vi sidder om morgenen og skal forberede os på dagen. Så kan vi mærke, at det presser os alle sammen. Vi ønsker at få det løst nu, og politkerne har jo lovet os, at vi får de penge, så vi vil gerne se dem meget snart.

Jesper Larsen glæder sig også til at få sat punktum i sagen. 

- Det skal vi jo. Fordi vi har jo ikke noget valg andet end at komme videre. Det betyder selvfølgelig også noget, at vi får vores penge, for vi føler os snydt, så det vil give en oprejsning. Og det vil give motivation til, at vi bare skal videre. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt