Efter debat: De små partier klarede sig bedst

Til onsdagens valgdebat i Kerteminde Kommune var det partierne i anden række, der markerede sig bedst, vurderer lokalredaktør.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Spidskandidaterne fra DF, Enhedslisten, Radikale og Konservative fik ros af Peter Ammitzbøll, redaktør på Fyens Stiftstidendes redaktion i Kerteminde efter onsdagens valgdebat på Østfyns Produktionsskole i Marslev.

Ifølge redaktøren fik de hver især markeret sig i de forskellige debatter:

- Knud Ahrnkiel (DF) fik slået sin modstand mod vindmøller klart fast. Jutta Nielsen (E) fik markeret sig godt mod havneplanen. Sanne Knudsen (RV) kom ind over sluseprojektet, og så var der Klaus Lauridsen (K), der ikke har været i byrådet før, men han fik vist, at han måske kan være den, der kan samle nogle borgerlige stemmer op, vurderede Peter Ammitzbøll.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgmesteren blev taberen

Hans Luunbjerg (V) var i vælten under debatten, og skulle stå på mål for det økonomiske pres Kerteminde Kommune har haft de seneste fire år.

- Det er svært, når han står og siger, at han synes det er acceptabelt, at der skal være én lærer til 60 elever i klasserne, så er det altså op ad bakke, siger Peter Ammitzbøll.

Kerteminde Kommune fik afslag på sin ansøgning om ekstra penge fra puljen til vanskeligt stillede kommuner i år, og det har betydet, at velfærden har været under pres. Skoler og daginstitutioner er blandt andet blevet beskåret.

Konkret har det betydet, at der i nogle tilfælde er én lærer, der skal undervise op til 60 elever ad gangen.

Spidskandidaterne har forskellige holdning til, om de synes, at det er acceptabelt. Blandt andre Kasper Olesen (S) vil ikke godkende den ordning. Og det er netop ham, lokalredaktøren kårer som debattens vinder:

- Det er ikke fordi, han kommer ud og markerer sig specielt godt, men det er fordi Knud Ahrnkiel giver Kasper Olesen sin stemme som den nye borgmester, siger Peter Ammitzbøll.

Se hele analysen her:

 

 

Oversigt

    Oversigt