I det fynske folks tjeneste

Efter dødstrusler: Boe opfordrer til forsoning

Herredoublen i badminton med fynske Mathias Boe og Carsten Mogensen blev upopulære blandt de indonesiske fans ved weekendens Indonesia Open. Nu opfordrer Mathias Boe til forsoning.

Mathias Boe lavede en dans og slog ørerne ud med hænderne efter semifinalesejren og blev mødt af en kraftig pibekoncert. Foto: BAGUS INDAHONO, Scanpix

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen ragede uklar med det indonesiske publikum under semifinalen ved Indonesia Open lørdag, og det afstedkom dødstrusler på de sociale medier.

De danske verdensettere slog i semifinalen et indonesisk par. Gennem hele kampen blev der buhet ad danskerne, og da sejren kom hjem, lavede Boe en jubelscene ud mod publikum.

Den lidt provokerende gestus fik indonesere til at lange ud efter Mathias Boe på de sociale medier.

- På mine Instagram-, Facebook- og Twitter-profiler har jeg modtaget dødstrusler. Jeg er blevet kaldt ting, sagde Mathias Boe ifølge TV2 Sport på pressemødet.

På sin instagram-profil skriver Mathias Boe på flyet på vej hjem fra Indonesien:

- Lad mig gøre en ting krystalklar, jeg dansede ikke for at genere Indonesiens folk. Jeg har fejret sejre på den måde i mange år: dabbing, gangnam stile osv. Jeg viser følelser, når jeg vinder, skriver Mathias Boe til sine fans og fjender.

Forlod pressemøde

Da de indonesiske journalister spurgte ind til jubelscenen på et pressemøde efter danskernes finalenederlag søndag, blev det for meget for Boe.

Læs også Boe og Mogensen taber dramatisk badmintonfinale

Hans ord fik angiveligt de indonesiske journalister til at grine. Det antændte Boe, som sendte en svada afsted mod journalisterne.

- Hvis man truer nogen på livet i resten af verden, ryger man i fængsel. Herude er det en joke. At sige, "jeg vil sprænge dig i luften med en selvmordsbombe", er måske en joke for jer, men det er det ikke i vores del af verden, sagde Mathias Boe.

- Det er ikke menneskeligt ikke at ville tage en smule hævn, når man bliver mødt i hallen med "gå hjem, Danmark"-råb, fortsatte Boe.

- Jeg er blevet kaldt respektløs, men folk her nedgør mit land og mig. Det kan jeg leve med. Det er en del af spillet. Men dødstrusler er ikke sjove, og hvis I synes, det er sjovt, bør I få noget opdragelse af jeres forældre, eller hvem I ellers taler med.

Herefter forlod Mathias Boe pressemødet.

Lad os begrave stridsøksen

På sin instagram-profil skriver Mathias Boe videre:

- Jeg har et godt forhold til de indonesiske spillere. Jeg opfatter Taufik, Hendra Setiawan, Ahsan, Hendra Gunawan og Markis Kido som mine venner, og som jeg har spillet imod gennem mange år.

- Lad os begrave stridsøksen. Lad os arbejde sammen om at gøre vores sport endnu større, skriver Mathias Boe.

Boe og Mogensen tabte finalen i tre tætte sæt til kineserne Li Junhui og Liu Yuchen.

Også i finalen var det indonesiske publikum efter det danske par.