Efter finanskrisen: Her har husejerne tabt flest penge

Nyborg Kommune er en af de kommuner, hvor salgspriserne fortsat ligger under det de var for ti år siden. København er landets eneste kommune, der har oplevet en prisstigning i perioden efter finanskrisen.

Boligpriserne havde kurs mod himlen i årene op til finanskrisen, der ramte Danmark i 2007.

Men siden da har mange danskere, der blev grebet af købelysten op til krisen, været låst til deres bolig. Det skyldes, at boligpriserne har været under niveau i forhold til købstidspunktet.

I 30 af landets 98 kommuner ligger den gennemsnitlige salgspris fortsat under niveau i forhold til for ti år siden. Det viser en ny opgørelse fra boligsiden.dk, der er en boligportal ejet i fællesskab af ejendomsmæglere.

Nyborg er den kommune, hvor tabet er næsthøjest. Det største tab skal findes i Odsherred Kommune, hvor samtlige huse købt i 2007 blev solgt for mindre end købsprisen i 2017. Det gennemsnitlige tab er på minus 30,5 procent.

I Nyborg Kommune har der været et fald på 19,6 procent, mens faldet ligger på 17,1 procent i Vordingborg.

I de ti kommuner med det største procentuelle tab er den gennemsnitlige nedgang i prisen på mellem 144.640 kroner og 577.455 kroner per handel.

- Når man har købt et hus til 1,5 millioner kroner, gør et tab på 300.000 kroner ondt på økonomien. Især når der er tale om en ejerperiode på 10 år, hvor mange andre boligejere har oplevet store værdistigninger, og priserne på varer generelt er steget, udtaler Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

Eneste kommune med stigning

Overraskende godt er det omvendt gået for de personer, der købte bolig i København i 2007 og solgte igen ti år senere.

København er nemlig landets eneste kommune, der har oplevet en prisstigning i den periode.

Fortjenesterne svarer i gennemsnit til 1.116.250 kroner eller en værdistigning på knap 30 procent.

På listen efter København ligger Tårnby, Lyngby-Taarbæk, Aarhus og Frederikshavn.

Oversigt

    Oversigt