Efter fire års fravær: Boe og Mogensen topper ranglisten

Et år efter sit comeback er Danmarks bedste herredouble - Carsten Mogensens og fynske Mathias Boe - atter nummer ét på verdensranglisten.

I juni 2016 gjorde badmintonspilleren Carsten Mogensen comeback, efter at han fire måneder tidligere var faldet om med en hjerneblødning under hold-EM i Rusland.

Sammen med makkeren fynske Mathias Boe begyndte en lang comebackrejse. Første mål var at komme til OL i Rio. Det lykkedes.

Dernæst skulle niveauet løftes yderligere, så de igen kunne blande sig i verdenstoppen. Det skete også.

Og inde i dem, i hvert fald hos Mathias Boe, boblede en drøm om, at man en dag igen kunne ramme toppen af verdensranglisten, som man senest gjorde i maj 2013 - længe før Mogensens uheld.

Torsdag lykkedes missionen. Efter flere måneders stærke resultater er det danske par atter nummer ét i verden.

- Da Carsten kom til skade, havde jeg en målsætning om, at det kunne være sjovt, hvis vi kunne komme tilbage og blive nummer ét i verden. Så det er selvfølgelig en stor ære at nå, siger Mathias Boe.

Carsten Mogensen selv har haft meget andet at tænke på i forbindelse med comebacket. Men ikke desto mindre er han stolt.

- Jeg har ikke tænkt så meget på det, men det er da fedt at blive etter i verden igen. Det var faktisk først, da Mathias gjorde mig opmærksom på det, at jeg tænkte på det, siger Mogensen.

De to er i øjeblikket i aktion ved Premier Super Series-turneringen Indonesia Open, hvor de senere torsdag spiller anden runde.

Parret har to gange de seneste måneder slået de ellers uovervindelige indonesere Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, og det gav blandt andet finalesejr i Singapore Open.

- Vi har slået dem, der nok sammen med os betegnes som det bedste par i verden, og vi ved, at hvis vi rammer topniveau, så kan vi slå alle, siger Mathias Boe.

Lige nu er fokus på opgaven i Indonesien, men til august venter VM i Skotland. En VM-guldmedalje er en af få ting, der mangler i de to danskeres titelsamling.

Det er blevet til både sølv og bronze tidligere, og sulten efter VM-guldet er i den grad til stede.

- Det vil selvfølgelig være rigtig, rigtig fedt. Vi har vundet medaljer før, og hvis vi kan gøre det godt i de sidste turneringer inden da, så har vi da i hvert fald muligheden, siger Boe.

Selv om Boe og Mogensen i næste måned runder henholdsvis 37 og 34 år, er der ingen antydninger af rust i leddene. Og motivationen er fortsat enorm.

- Vi er sultne, og vi vil gerne vinde. Vi har lige lavet en ny aftale med vores sponsor Yonex, så vi har ingen planer om at stoppe i morgen.

- Så længe vi er motiverede, er vi der også. Vi har det, der skal til, så vi har ingen planer om at stoppe foreløbig, slår Carsten Mogensen fast.

Oversigt

    Oversigt