Efter fodboldslagsmål: Flygtningedrenge meldes til politiet

Fire uledsagede flygtningedrenge bliver nu meldt til politiet efter et masseslagsmål, der opstod i kølvandet på en fodboldkamp i lørdags.

- Det var ren blodrus.

Sådan beskriver naboerne de scener, der udspillede sig lørdag eftermiddag efter en fodboldkamp mellem asylcentrene Tullebølle og Hundstrup. 

Slagsmålet skete i forbindelse med en fodboldturnering arrangeret mellem asylbørnecentrene fra Hundstrup, Ærø og Tullebølle. Det var i forbindelse med en kamp mellem centrene fra Tullebølle og Hundstrup, at to drenge kom op at toppes.

Ifølge Ulrik Pihl, der er centerleder på Asylcenter Holmegaard, eskalerede episoden, da der blev dømt et frispark. En kendelse som den ene af drengene mildt sagt var stærkt utilfreds med. 

Herefter udviklede episoden sig hurtigt fra et skænderi til et decideret slagsmål mellem drengene fra de to centre. Flere kilder fortæller til TV 2/FYN, at op imod 100 drenge var involveret i slagsmålet. Ifølge kilderne har slagsmålet været langt voldsommere end den version, der først kom frem i offentligheden. 

Minibus blev smadret
Slåskampen bredte sig også til naboejendommen, hvor ægteparret Leif Didriksen og Karen Marie netop havde sagt farvel til deres børnebørn. Ægteparrets have blev invaderet af mellem 10-15 drenge, der slog løs på hinanden med blandt andet jernkæder.

- Vi sad i stuen og hørte en masse råb og skrig ude fra haven. Da vi kigger ud, ser vi så de her 10-15 drenge, der slår løs på hinanden. Det lignede en reel blodrus, fortæller Karen Marie til TV 2/FYN.

quote Vi sad i stuen og hørte en masse råb og skrig ude fra haven. Da vi kigger ud, ser vi så de her 10-15 drenge, der slår løs på hinanden. Det lignede en reel blodrus.

Karen Marie

Herefter kunne de fra deres vindue på første sal følge, hvordan en minibus fra asylcenteret Hundstrup blev angrebet af en gruppering, imens den var igang med at få transporteret anden gruppe drenge væk derfra. Det er de billeder, som kan ses i toppen af artiklen. Billeder der først er kommet frem i dag. 

På det tidspunkt var politiet for længst blevet tilkaldt, men da de dukkede op, var der kommet så meget ro på begivenhederne, at der ikke blev lavet nogle anmeldelser. 

- Efter samtale med politiet besluttede vi i fællesskab, at det var bedst, hvis vi internt fandt ud af, hvem der havde været en aktiv del af slagsmålet, og hvem der havde prøvet at stoppe det. Og det er altså derfor, det har taget nogle dage, før vi har valgt at melde de fire drenge til politiet, udtaler Ulrik Pihl.

Naboer: Vi føler os utrygge
Episoden har sat sine spor hos Leif Didriksen og Karen Marie, der ikke længere føler sig trygge ved at være nabo til asylcenteret i Tullebølle.

- Vores egne børnebørn må nu ikke længere komme og besøge os, da forældrene frygter for, hvad der kan ske, hvis de leger rundt ude i haven på det forkerte tidspunkt, lyder det fra en tydeligt rystet Karen Marie.

Ulrik Pihl understreger dog, at han ikke mener lørdagens episode betyder, at naboerne bør føle sig utrygge ved at bo tæt på centeret, og af samme grund er der også indbudt til åbent møde mellem asylcenteret Tullebølle og naboerne. Mødet afholdes torsdag kl. 17.00. 

TV 2/FYN følger den her historie tæt hele dagen i morgen. Har du oplysninger i sagen så skriv direkte til journalist Esben Oxenvad på esox@tv2fyn.dk

Oversigt

    Oversigt