I det fynske folks tjeneste

Efter Radikalt kampvalg: Tidligere minister fik flest stemmer

00:11

Det bliver manden i midten, Rasmus Helveg Petersen, der efter mandag aftens urafstemning kan kalde sig spidskandidat for Radikale Venstre på Fyn. Video: Alexander Aagaard

Mandag aften fandt medlemmerne i Radikale Venstre folketingskandidater for valgkredsene i Odense. .

Opdateret: Tidligere fremstod det i artiklen som om Rasmus Helveg Petersen blev valgt som spidskandidat. Det er nu præciseret, at han fik flest stemmer blandt de radikale medlemmer, og dermed kunne vælge kreds først.

Den tidligere minister, Rasmus Helveg Petersen, fik flest stemmer, da Det Radikale Venstre mandag skulle vælge folketingskandiater i tre valgkredse frem mod folketingsvalget.

Rasmus Helveg Petersen vandt ifølge formand for Radikale Venstre Odense, Thorkild K. Maarbjerg, en pæn sejr. Hvor mange stemmer, Rasmus Helveg Petersen slog de øvrige kandidater med, vil partiet ikke oplyse. 

Læs også Radikal profil i hård kamp om at blive spidskandidat

00:25 Luk video

I alt stillede fem politikere op til kampvalget, og Radikale Venstre valgte at pege på Rasmus Helveg Petersen som førstekandidat, Camilla Hersom som nummer to og den unge Anne Skau Styrishave, der lige netop ikke klarede sig ind i byrådet i Odense ved kommunalvalget i november, som nummer tre.

- Det bedste vi kan stille med

Det var en tilfreds formand, der efter valget kunne offentliggøre partiets kandidater.

- Det er et ualmindeligt stærkt team, og jeg er meget fortrøstningsfuld. Det er to stærke kandidater og unge Anne, der virkelig kan komme i gang, for vi har brug for hendes kræfter. Det er noget af det bedste, vi kan stille med, så jeg er meget glad, fortæller Thorkild K. Maarbjerg til TV 2/Fyn.

Søren Hillers og Kim Lei-Jensen stillede også op, men fik ikke nok stemmer.

Rasmus Helveg Petersen vælger som den første kandidat Fyns største kreds, Odense Syd. Camilla Hersom får Odense Øst, og Anne Skau Styrishave får den mindste kreds, Odense Vest.

I 2015 mistede Radikale Venstre sit fynske mandat i Folketinget, da Camilla Hersom ikke blev genvalgt. 

Senest i juni næste år skal der udskrives folketingsvalg. 

02:50 Luk video

Ved du noget? Så send os et tip