Efter kritik: Vil sikre farlig overgang

Banedanmark lytter nu til kritikken og lukker farlig passagerovergang på Ringe Station.

I marts var der jubel i Ringe over, at byens nye tunnel ved stationen stod færdig. Den skulle nemlig få folk til at stoppe med at bruge den gamle overgang hen over skinnerne.

Alene på Fyn har der været to dødsulykker med tog siden sidste år. I Kværndrup i maj 2016 og senest i Bred i juli.

Men den 15 millioner kroner dyre tunnel bruges meget lidt. Faktisk krydser de fleste stadig den farlige vej hen over skinnerne. Det er livsfarligt for passagererne og utrygt for lokoførerne hos DSB.

- Vi kører op mod 60 kilometer i timen, og det skaber nogle rimeligt uheldige situationer ofte. Så sent som i går faktisk. Det kunne have udviklet sig til en kedelig episode for min kollega, sagde lokomotivfører Søren Andersen til TV 2/Fyn 14. oktober.

Tæt på flere ulykker

Den slags episoder har der været flere af på Ringe Station. Ifølge en redegørelse fra Banedanmark har der alene på fem år været seks indberetninger fra lokomotivfører om episoder, der har været tæt på at ende i ulykker.

Alligevel er meldingen fra Banedanmark, at den gamle perronovergang først forventes at blive fjernet i løbet af 2018.

Men det er ikke godt nok, mener lokomotivfører Søren Andersen:

- Jeg håber, at vi får lavet en her og nu-løsning, hvor vi rent fysisk kan blokere folk fra at bruge overgangen. Det kan gøres for meget meget få penge. Så folk er tvunget til at bruge tunnelen, sagde Søren Andersen dengang til TV 2/Fyn.

Men efter at TV 2/Fyn er gået ind i sagen, sker der nu noget.

- Jeg må blankt erkende, at vi simpelt hen ikke har været tilstrækkeligt opmærksomme på den mellemliggende periode, der har været fra tunnelen blev etableret, til vi kunne fjerne overgangen og sikringsanlægget. Der har vi nok været for meget opsat på de store ting som at få taget sikringsanlægget op, og ikke så meget på de små ting, som at få sat et hegn op, siger Banedanmarks sikkerhedschef Martin Harrow.

Banedanmark går allerede i næste uge i gang med at sætte hegn op, så overgangen ikke længere kan bruges.

I marts var der jubel i Ringe over, at byens nye tunnél ved stationen stod færdig. Den skulle nemlig få folk til at stoppe med at bruge den gamle overgang hen over skinnerne .Alene på Fyn har været to dødsulykker med tog siden sidste år. I Kværndrup i maj 2016 og senest i Bred i juli. Men den 15 millioner kroner dyre tunnél bruges meget lidt, faktisk krydser de fleste stadig den farlige vej hen over skinnerne. Det er livsfarligt for passagerne og utrygt for togførene - nu er det på tide, der sker noget.

 

Oversigt

    Oversigt