I det fynske folks tjeneste

Efter lukning af Skat: Hundredevis af arbejdspladser på vej til Fyn

250 nye skattejob er på vej til Fyn som del i den store omstrukturering af Skat.

Foto: Scanpix / Sarah Christine Nørgaard

En styrelse til Middelfart og flere end 300 nye skattejob til Region Syddanmark. Sådan ser regeringens planer nu ud, efter det mandag blev meddelt, at Skat skal nedlægges og erstattes med syv nye, specialiserede styrelser fordelt over hele landet.

Styrelserne skal hver varetage én opgave - og i Middelfart får Gældsstyrelsen hjemme, meddeler skatteminister Karsten Lauritzen på tirsdagens pressemøde. Her skal der ansættes 150 ny medarbejdere til at løfte opgaven.

Svendborg var ifølge TV 2/Fyns oplysninger også med i spillet om at få en af de syv nye styrelser, men valget faldt altså i stedet på Middelfart. Skattecenteret i Svendborg, som ellers var i fare for at blive nedlagt, får dog lov at blive og vil efter alt at dømme blive opnormeret fra 75 til 100 ansatte. Sådan lød meldingen på pressemødet. 

Skat har gennem længere tid været ramt af flere skandaler - blandt andet er det kommet frem, at Skat i flere år har opkrævet boligskat ud fra forkerte ejendomsvurderinger - og er blevet stærkt kritiseret for sit arbejde med at inddrive danskernes gæld. I øjeblikket lyder den på næsten 100 milliarder kroner.

En gæld, den nye styrelse i Middelfart altså skal være med til at inddrive.

I alt skal der ansættes 1.000 nye medarbejdere landet over - og i alt vil 1.500 medarbejdere blive placeret uden for hovedstaden. De seks andre styrelser bliver placeret i København, Aarhus, Aalborg, Roskilde og Herning.

Styrelserne skal efter planen være i drift fra den 1. juli 2018.