Efter OSE-sag: Enhedslisten foreslår whistleblower-ordning

Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten vil nu give Odense Kommunes medarbejdere mulighed for at angive ulovlige handlinger anonymt.

Enhedslisten i Odense vil nu indføre en whistleblowerordning for kommunens medarbejdere. Det sker efter den meget omtalte sag om mulig ulovlig erhvervsstøtte fra Odense Kommune til Odense Sport og Event. 

Onsdag kom det frem, at en uvildig advokatundersøgelse placerede ansvaret for aftalen mellem Odense Sport & Event og Odense Kommune hos den tidligere stadsdirektør, Jørgen Clausen, og en lavere rangeret embedsmand. 

- Nu tilbagestår så det arbejde med hvordan vi gør fremadrettet. Hvordan vi politisk sikrer, at vi er en kommune præget af gennemsigtighed. Jeg tænker, at vi skal have gang i en masse initiativer i forhold til åbenhed, og derfor foreslår vi konkret en whistleblower-ordning, siger ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen (EL). 

Udover advokatundersøgelsen fremlagde Odense Kommune en gannemgang af 124 kontrakter, som kommunens vækstsatsning Odense&Co har indgået med forskellige aktører.  Der var fejl i 21 kontrakter og yderligere tre kontrakter vurderede kommunens egne embedsmænd som ulovlige. 

Derfor mener Brain Skov Nielsen, at fejl som disse kan fanges tidligere ved at indføre en whistleblowerordning. 

- Ansatte skal - under juridisk beskyttelse og anonymitet - kunne komme frem med oplysninger og sørge for, at de når dagens lys, langt før at det er sket i det her tilfælde. Vi er nødt til at sørge for, at der ikke kommer flere skandaler her i Odense Kommune. 

 

 

Oversigt

    Oversigt