I det fynske folks tjeneste

Efter protester: Tidlig sfo til børnehavebørn droppet

02:22

Børnehavebørnene i Assens Kommune kommer alligevel ikke til at skulle starte tidligere i sfo. Det står klart efter et debatmøde torsdag aften.

Børnene i Assens Kommune skal alligevel ikke skifte børnehaven ud med sfo, inden de begynder i skole. Det står klart efter et debatmøde torsdag aften. 

Læs også Bekymrede forældre: Spareøvelse går ud over de små børn

Debatmødet var stablet på benene af en forældregruppe i kommunen, der ville kæmpe mod politikernes planer om en såkaldt forårs-sfo, hvor børnene skal sige farvel til børnehaven og hej til sfo'en allerede foråret inden, de begynder i skole.

Og forældrenes protester gjorde altså så stort et indtryk på aftenens paneldeltagere, at idéen nu er taget af bordet. 

- Den er død. Det er der fuldstændig enighed om, at den er, så vi skal finde en anden løsning i udvalget, fortæller socialdemokratiets Elmer Philipsen efter aftenens møde.

VALGPROFIL:

Elmer Philipsen

Forældre til børn i Assens' institutioner havde forud for debatmødet udtrykt bekymring for, hvad en forårs-sfo ville få af betydning for deres børn.

- Vi tror, det bliver en forringet kvalitet for børnene og for deres muligheder for at blive skoleparate, sagde forældrebestyrelsesformand Kari Wraae fra Overmarksgården i Tommerup forud for aftenens møde.

Den bekymring har politikerne torsdag aften lyttet til. 

Besparelser skal stadig findes

Kommunen ville med forårs-sfo'en kunne spare op til 500.000 kroner årligt, og forårs-sfo'en står allerede nu som en besparelse på 250.000 kroner i budgettet for 2018. De penge skal nu findes andre steder i børne- og uddannelsesudvalget, og det arbejde begynder, når udvalget mødes i næste uge. 

- Det tager vi en diskussion om på mandag, det har vi givet hinanden håndslag på. Men den besparelse på de 250.000 kroner i 2018, den skal vi nok kunne finde et andet sted, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Elmer Philipsen. 

00:53

Socialdemokratiets Elmer Philipsen er ikke i tvivl om, at idéen med tidlig sfo er en død sild. Nu skal der bare findes en anden løsning. 

Luk video

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.