Efter skolelukning: Odense garanterer elever ny skole

Odense Kommune har ansvar for at sikre, at eleverne fra den nu lukkede Al-Salam Skolen hurtigst muligt får en ny skole at gå i.

Fredag fik den muslimske friskole Al-Salam Skolen i Odense beskeden om, at Undervisningsministeret endegyldigt har frataget skolen sit statstilskud.

Begrundelsen er, at ministeriet vurderer, at skolen ikke har økomomi til at fortsætte.

Tirsdag kunne skolens ledelse så fortælle lærerne, at der ikke var flere penge i kassen, og at de derfor ikke ville få udbetalt løn for oktober. Enten må skolen erklære sig selv konkurs, eller også vil lærernes fagforening - Frie Skolers Lærerforening - gøre det.

Det er nødvendigt, for at lærerne i stedet kan få løn fra Lønmodtagernes Garantifond.

Men hvad med de elever, der nu - fra den ene dag til den anden - ikke længere har en skole?

- Vi tager kontakt til dem nu. Det er klart, at vi har et ansvar om at stille et skoletilbud til rådighed. Vi vil kontakte alle forældre, og jeg ved at nogle af dem allerede er i gang med at kontakte nye skoler. Vi vil tilbyde dem nye pladser på skoler i de distrikter, hvor de bor, siger Nikolaj Juul Jørgensen, der er skolechef i Odense Kommune.

48 af skolens 54 elever kommer fra Odense Kommune, og Nikolaj Juul Jørgensen forventer, at alle de berørte elever relativt hurtigt vil kunne komme tilbage i skole.

- Vi kontakter dem i løbet af den her uge med en melding om, hvilken distriktsskole, de hører til og for at fortælle dem, at de også vil blive kontaktet af skolen, siger Nikolaj Juul Jørgensen. 

Kommunen kan kun tilbyde pladser i de kommunale skoler og kan derfor ikke hjælpe børnene og deres forældre, hvis de fortsat ønsker en plads i en privatskole.

- Det kan vi ikke. Så må de selv opsøge de fri- eller privatskoler, som de ønsker, at deres børn skal optages på, siger Nikolaj Juul Jørgensen. 

Samtlige Al-Salam Skolens lærere er tirsdag blevet fyret og fritstillet. Dem har Odense Kommune ikke nogen forpligtelser over for.

- Det er selvfølgelig rigtig sørgeligt for de mennesker, der er kommet i den situation, men vores forpligtelser ligger på børnene og på at sikre deres skolegang, understreger Nikolaj Juul Jørgensen.

 

Oversigt

    Oversigt