Efter skudepisode: Nyborg Fængsel styrkes med flere betjente

Kriminalforsorgen opretter nu 15 nye faste stillinger som fængselsbetjent i Nyborg Fængsel. Stillingsopslagene kommer efter en periode med højt sygefravær efter en ansat blev skudt foran fængslet sidste sommer.

Kriminalforsorgen har netop opslået 15 nye faste stillinger som fængselsbetjent ved Nyborg Fængsel. De nye stillinger skal være med til at forbedre arbejdsmiljøet i fængslet.

Efter at en fængselsbetjent blev skudt og såret på parkeringspladsen uden for fængslet i sommer, har fængslet være plaget af højt sygefravær. Det har betydet, at det har været nødvendigt at låne personale fra fængsler andre steder i landet.

- Ved at ansætte flere betjente booster vi arbejdsmiljøet i Nyborg, der ellers frem til skudepisoden var på det helt rigtige spor. Inden da faldt sygefraværet markant, og der var aktiviteter i tillidsreformarbejdet, som skabte gode og konstruktive løsninger for fængslet og personalet. Det skal vi tilbage til, siger institutionschef Henrik Marker fra Nyborg Fængsel i en pressemeddelelse.

Nyborg Fængsel har lånt betjente fra Midt- og Nordjylland samt Sjælland, og det har akut løst problemet med at besætte vagterne, men det har skabt ustabilitet i personalegruppen, siger Martin Sørensen, der er tillidsrepræsentant i Nyborg Fængsel.

- De fleste af os kan godt lide at møde kendte ansigter på arbejdet. Det giver ro om arbejdsopgaverne, og især når man arbejder med mennesker, som er i fængsel, er der også tryghed i at kende kollegaen på posten, siger Martin Sørensen.

Martin Sørensen fortæller, at det har været en udfordring, at en stor del af vagterne i gennem længere tid har været besat med skiftende kolleger.

- De har ydet en stor og uvurderlig hjælp, som vi er glade for, men de har naturligvis ikke været kendte ansigter på samme måde, som hvis de havde været fast knyttet til fængslet, siger Martin Sørensen.

De 15 stillinger er allerede slået op.

- Det betyder vild meget, at der kommer 15 nye ansatte, siger områdetillidsrepræsentant fra Syddanmark Brian Kristiansen.

 

 

Oversigt

    Oversigt