Efter skyderi: Jan blev vækket af kæmpe brag og meterhøje flammer

Store knald, brandbiler og enorme flammer. Det var, hvad der vækkede Jan Larsen i nat, da en bil blev brændt af tæt ved Davinde sydøst for Odense.

Jan Larsen bor ved Davinde, hvor de formodede gerningsmændene bag nattens skyderier i det centrale Odense efterlod den bil, de kørte i, da de kort efter midnat affyrede ikke mindre end 19 skud mod en anden bilist.

Natten til lørdag blev han vækket med et brag - helt bogstaveligt talt.

- Jeg vågnede ved et ordentligt knald og så, at brandbilerne kom ned ad Tingkærvej og holdt nede ved siden af os. Og så kom der to kæmpe brag, og så var der flammer heroppe. Store flammer, siger Jan Larsen og peger mod det sted, hvor den nu fjernede Mercedes stod og brændte i nat.

- Og så lød det som om, der var nogen, der skød med et eller andet. Men det har nok været dækkene, der eksploderede eller sådan noget. Der var ild i det hele her, og der var godt nok knald på, siger Jan Larsen.

Skyderi i nat

Fyns Politi modtog klokken 00.28 natten til lørdag en anmeldelse om skyderi på Nyborgvej i Odense.

Politiets foreløbige gerningsstedsundersøgelse og afhøringer på stedet viser, at en 21-årig mand fra Odense kørte i sin bil ad Nyborgvej mod vest, hvor der ved Eckersbergvej blev afgivet skud fra en anden bil mod den 21-årige mand.

Der er på stedet fundet 19 afskudte patronhylstre.

Nærmere undersøgelser og afhøringer skal nu hjælpe politiet med at afdække hændelsesforløbet, og hvorvidt hændelsen er en del af den bandekonflikt, der i de seneste måneder har skabt en række uroligheder i og omkring Odense.

Bilen, der blev anvendt til at skyde fra, er den bil, der overtændt vækkede Jan Larsen i nat.

I den udbrændte bil blev der fundet skydevåben, som ligeledes skal undersøges inden politiet kan sige mere om, hvorvidt det var dem, der blev anvendt til skyderiet. 

Ikke første gang

Da Jan Larsen blev vækket af bragene og de meterhøje flammer, fik han følelsen af flashback.

- Da jeg så de kæmpe store flammer tænkte jeg 'nej, ikke nu igen', siger Jan Larsen. 

For faktisk er det ikke første gang, Jan Larsen oplever brændende biler nær ved sit hjem. 

- Jeg har oplevet det før. Sidste gang brændte de to biler af her, og der ringede jeg selv til brandvæsenet. Det er noget underligt noget, at de bliver ved med at lave sådan noget svineri herude, siger Jan Larsen.

Der er ikke foretaget anholdelser i sagen, men Fyns Politi hører meget gerne fra vidner, der har set noget, der kan hjælpe til med at opklare sagen.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt