I det fynske folks tjeneste

Efter solrig pinse: Skiftedag på vejrfronten

00:50

1 af 2

Pinsesolen har danset af, og ugens vejr byder i stedet på gråvejr, vind, byger og noget lavere temperaturer.

Det er slut med sol og sommer i denne omgang. For efter en pinse med solskin i rigelige mængder står vejrmenuen i denne uge på gråvejr og regn, siger vagthavende meteorolog ved DMI Klaus Larsen.

- Det er skiftedag. Det begyndte allerede i løbet af natten til tirsdag, da en koldfront passerede ned over landet, og det giver temmelig skyet vejr, siger meteorolog Klaus Larsen.

Ugens første arbejdsdage kommer til at forløbe mere eller mindre i tørvejr.

- Vi får ikke en stor mængde nedbør i forbindelse med fronten. Men det betyder kraftigere vind, og noget køligere temperaturer, der ligger omkring 10 grader lavere, end det vi lige har haft, siger Klaus Larsen.

Ugens temperaturer spænder fra 12 til højst omkring 17-18 graders varme.

Samtidig bliver det også mere blæsende end de seneste par dage. Typisk blæser en jævn vind, der kan blive hård flere steder. Fredag får vi op til kuling.

Og efter et par forholdsvist tørre dage, kommer vandet:

- Når vi kommer hen mod weekenden, ser det desværre ud som om, der kommer en del byger. Især torsdag og fredag ser det ud som om der kan komme tordenbyger.

- Det er der jo sikkert nogle havearbejdere eller nogle landmænd, der blive glade for. Det var ved at blive ret tørt, lyder det fra Klaus Larsen.

Han forventer, at der kan falde omkring 5-10 millimeter vand fredag og lørdag.

Klaus Larsen sætter dog et lille plaster på såret. Vi får nemlig lidt eller nogen sol i begyndelsen og midt på ugen:

- Det bliver ikke helt gråt og trist, lover meteorologen.

Det er først, når vi kommer hen til lørdagen, at det ser helt gråt ud, siger Klaus Larsen. Han ser ikke tegn på, at der kan blive brug for shorts og sommerkjoler i den nærmeste fremtid:

- Det ser ud som om, den samme slags vejr fortsætter ind i næste uge, siger han.

Ved du noget? Så send os et tip