I det fynske folks tjeneste

Efter VM-triumf: Alle vil hylde Viktor

00:29

Sekunder efter Viktor Axelsen vinder over japanske Lin Dan Foto: Robert Perry / Scanpix

1 af 2

Det er væltet ind med lykønskninger til fynske Viktor Axelsen. Og i eftermiddag skal han hyldes på Rådhuspladsen i København.

Han havde gjort det før. Til OL i Rio trak den unge fynbo sig sejrsrigt ud af Bronzekampen. Og nu gjorde han det igen til VM.

Viktor Axelsen slog badminton-legenden Lin Dan i VM-finalen med 22-20 og 21-16. Lin Dan: Den største spiller i badminton-historien, der har vundet alt, der er værd at vinde.

Læs også Familien Axelsen jubler: - Det kan ikke blive større

Derfor skal 23-årige Viktor fra Odense nu hyldes. 

Mandag eftermiddag afholder Badminton Danmark en uformel reception i Københavns Lufthavn, når Viktor Axelsen lander i Danmark. Efter hyldesten i Københavns Lufthavn skal Viktor fortsætte til Københavns Rådhus, hvor han er inviteret til rådhuspandekager af overborgmester Frank Jensen. Det foregår klokken 17.30, skriver TV 2 SPORT.

Hyldet på twitter

Det var søndag eftermiddag, at Dannebrog gik til tops i Emirates Arena i Glasgow. Udover hyldesten mandag eftermiddag, har Viktor i mellemtiden modtaget masser af roser på sociale medier.

Det er især på Twitter, at mange danskere har delt deres begejstring for Viktors triumf. Herunder er det den tidligere EM- og OL-vinder i håndbold Kasper Søndergaard, der fejrer Viktor sammen med sine sønner.

Også TV 2 SPORTSs kommentator Jimmy Bøjgaard måtte sende et tweet af sted. Heri kalder han Viktor Axelsen for en "sympatisk dansk sportsstjerne".

Og så var flere fynske politikere heller ikke til at holde tilbage. Trine Bramsen og Merete Riisager lader til at være begejstrede på Fyns vegne.

Fynsk fejring

Viktor Axelsen er født i Odense i 1994. Han fik for alvor en ketsjer i hånden, da han som seksårig begyndte at spille badminton i OBK, Odense Badminton Klub.

Og han skal også fejres i sin hjemby. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel siger til TV 2/Fyn mandag, at forberedelserne til den fynske fejring af Viktor Axelsen er sat i gang.

For når man slår den dobbelte olympiske mester og femdobbelte verdensmester Lin Dan i to sæt, så skal det ikke gå ubemærket hen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.