I det fynske folks tjeneste

Efter voldsepisode i Seden: DF vil skabe tryghed

Pernille Bendixen (DF) vil have kigget på, hvilke muligheder der er for at lave fartdæmpende foranstaltninger i Seden Strandby.

Foto: TV 2/Fyn og Thomas Lekfeldt/Scanpix

Byrådspolitikeren Pernille Bendixen (DF) har bedt By- og kulturforvaltningen i Odense om, at kigge på mulighederne for at skabe fartdæmpende foranstaltninger i Seden Strandby.

Det sker efter en bil i høj fart tirsdag aften kørte af vejen og landede på taget på en mark.

Der skete ikke noget med personerne i bilen, men episoden udviklede sig til et groft overfald på rådmand Jane Jeginds mand Lars Møllerhøj.

- Det er gået op for mig, at der ind over årene har været store problemer med fart i området, siger Pernille Bendixen.

- Det synes jeg, der skal kigges nærmere på. Fartproblemer kan vi gøre noget ved, men vi er nød til at få økonomisk fakta først og se på, hvilke muligheder der er, siger hun til TV 2/FYN.

Læs også Jeginds mand overfaldet: Nu fortæller han sin historie

Beboerne i området fortalte torsdag til Fyens.dk, at de i flere år har haft problemer med, at bilisterne ikke tager hensyn til hastighedsbegrænsningerne, når de kører gennem Seden.

- Vi skal lytte til borgerne derude. De er utrygge, og det skal vi tage alvorligt, siger Pernille Bendixen.

Flere beboere siger samstemmende til Fyens.dk, at det især er i aftentimerne, at der køres hurtigt i området.

En beboer fortæller, at folk har fundet ud af, at man kan være i fred nede ved stranden - og det er på vejen til stranden at bilernes tempo bliver sat i vejret.

Pernille Bendixens forespørgsel sendes nu videre i forvaltningen, så der kan blive lavet beregninger og foreslag. Går det godt, vil der være svar inden sommerferien.