Efterårsferie er drukferie

Et stigende antal værtshuse på Fyn benytter efterårsferien til at udvide åbningstiden, så de unge kan bruge feriedagene på at drikke.

I gamle dage hed det kartoffelferien, fordi skoleeleverne skulle deltage i kartoffelhøsten. I dag har skoleeleverne travlt med helt andre ting end kartofler. Mange elever benytter tilsyneladende feriedagene til at gå på druk.

- Danske unges drukkultur er enestående og de senere år har kulturen ændret sig, så de unge drikker shots og vodka i stedet for øl. Det er meget mere skadeligt for hjernen end øl, siger Åsa Fex Svenningensen, der er lektor og neurobiologi på SDU.

De unges drukkultur har fået mange værtshuse til at udvide åbningstiderne i efterårsferien, så de unge har nogle steder at drikke.

På Fyn holder blandt andre Den Glade Viking, A-bar, Konkurs Bar og Bastian Bar Natklub i Nyborg ekstraordinært åbent i efterårsferien. Flere af beværtningerne holder åbent enten tirsdag eller onsdag fordi der kommer mange unge på disse dage i efterårsferien.

- Hvis ikke vi holder åbent så drikker de unge bare privat. Hos os kan vi holde lidt øje med dem, og de møder personale og dørmænd, der tager ansvar, siger Piet Hegner fra Den Glade Viking.

Svært ikke at drikke

1710 alkohol1

Men alkoholforskeren mener, at værtshusbranchen tager medansvar for drukkulturen, når de udvider åbningstiderne i efterårsferien.

- Det er svært at være ung i dag, hvis man ikke deltager i drukkulturen. Men branchen burde ikke stimulere denne skadelige kultur ved at udvide deres åbningstider i ferieperioder, siger Åsa Fex Svenningsen.

Oversigt

    Oversigt