I det fynske folks tjeneste

Efterlod død baby i container

En ung kvinde fra Nyborg bliver på mandag ved Retten i Svendborg stillet til ansvar for at have efterladt sit eget dødfødte barn i en affaldscontainer.

Kvinden tiltales for usømmelig behandling af lig efter straffelovens paragraf 139, der kan give op til et halvt års fængsel, skriver Fyns Amts Avis.

Kvinden, der er midt i tyverne, har tilstået, at hun i april 2007 på en adresse udenfor Fyn fødte sit barn, der var dødt ved fødslen.

Liget blev lagt i en taske, som kvinden anbragte i en affaldscontainer.

Udløber af uopklaret sag

I forbindelse med efterforskningen af sagen om et barnelig, fundet i Odense Å i 2007, blev folk over hele landet opfordret til at give meldinger om tidligere gravide kvinder, der ikke havde deres nyfødte børn hos sig.

Et sjællandsk tip førte, efter hvad Fyns Amts Avis erfarer, til opklaring af sagen mod den unge kvinde fra Nyborg.

Kvinden har valgt at lægge kortene på bordet.

Hun kan ikke huske den præcise dato - kun at det var i midten af april sidste år, at hun fik det dødfødte barn.

Hun er tilsyneladende selv fremkommet med oplysningerne om tasken og containeren flere måneder efter at babyliget var bortskaffet.

Kvinden har ønsket at få sagen ført ved retten i Svendborg, og har fået tildelt advokat Kjeld Klausen, Svendborg, som forsvarer.

Da det er en tilståelsessag, kan sagen gennemføres forholdsvis skånsomt.

I sagen fra Odense leder politiet stadig efter forældrene til den nyfødte dreng, der blev fundet den 12. juni 2007 i en pose i åen sammen med en række effekter og sten.

På en af stenene stod en afskedshilsen »Undskyld. Hvil i fred. Mor og far elsker dig, min lille dreng«.

Fyns Politi kan ifølge Fyns Amts Avis ikke oplyse, om efterforskningen har bragt andre sager frem end den, der nu skal for retten i Svendborg.