Efterskoleelev smittet med H1N1

En sommerskole på Fyn holdt elever i karantæne i en uge, da en elev var smittet med influenza A (H1N1). Efter hospitalsophold er eleven nu erklæret rask.

Sommerskolen på Sdr. Nærå Fri- og Efterskole holdt elever i karantæne i en uge, efter at en pige på skolen i forrige uge fik konstateret influenza A. Omkring 90 elever i 13-15-års-alderen var isoleret i en uge. Eleverne er danske børn med bopæl i udlandet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den smittede pige lå på et separat værelse, hvor en lærer holdt hende under skarpt opsyn. Men pigen fik det dog så skidt, at hun blev indlagt på Odense Universitetshospital. Samtidig blev resten af skolen sat i karantæne, for at eventuelle smittebærere ikke skulle sprede sygdommen.

Jens Witthøfft Nielsen, skoleleder på Danes Worldwide, siger til avisen, at man lavede den frivillige isolation dels for ikke at smitte omgivelserne, dels for at få bugt med sygdommen på en gang.

- Eleverne fra andre lande får tit lidt småsygdomme, når de kommer til Danmark fra varmere lande. Dermed kan smittefaren være større, siger han.

Den smittede pige er nu udskrevet fra hospitalet. Hendes mor er kommet hjem fra USA for at se til hende. Pigen meldtes mandag helt rask.

Oversigt

    Oversigt