Egnsbank Fyn tæt på at blive <br>fusioneret med Sydbank

Småaktionærerne i Egnsbank Fyn ser nu ud til at være solgt. Et rigtigt godt tilbud fra Sydbank har fået aktionærerne til at droppe den indædte modstand, der for fire år siden forhindrede en fusion.

-

Småaktionærene i Egnsbank Fyn ser nu ud til at være solgt. Et rigtigt godt tilbud fra Sydbank har fået aktionærerne til at droppe den indædte modstand, der for fire år siden forhindrede en fusion.


I marts 1998 ville jubelen ellers ingen ende tage. Dengang endte flere måneders ihærdig kamp med sejr for småaktionærerne i Egnsbank Fyn. En fusion med den langt større Sydbank blev afvist af et flertal på den ekstraordinære generalforsamling.


Modstandere nu positive
Knud Engel, der var frontfigur i 98-oprøret, siger i dag fire år senere, at han stadig er modstander af en fusion, men at han ikke aktivt vil gøre noget for at forhindre Sydbanks overtagelse af Egnsbank Fyn. Sydbank forsøger igen at lokke aktionærne i Egnsbank Fyn med på en fusion.


Og denne gang ser det ud til at gå glat igennem. I hvert fald er der indtil videre intet oprør over fusionsplanerne blandt bankens aktionærer.


Jørgen Juul Jørgensen var i 1998 formand for repræsentantskabet og arg modstander af fusionsplanerne. I dag er han bestyrelsesformand for Egnsbank Fyn og nu har han ændret mening.


Det reelle tilbud lyder på, at hvis aktionæren ombytter sin Egnsbankaktie til en Sydbankaktie, vil fortjenensten lyde på 1100 kroner.        

Oversigt

    Oversigt