I det fynske folks tjeneste

Ejer af grillbar uenig i anklager

Ejeren af Havnegrillen i Assens er uforstående over for en række anklager vedrørende ulovligt brug af ungarbejdere, som LOs Jobpatrulje retter mod ham. Arbejdstilsynet laver nu et tilpasset tilsyn.

Grillbaren i Assens fik besøg af Jobpatruljen torsdag eftermiddag, og her fandt patruljen en række forhold, de ikke mente var i orden.

Blandt andet fandt man, at unge under 18 år udskænker alkohol, arbejder over 40 timer om ugen, har alt for tunge løft, passer butikken alene, bruger ulovlige rengøringskemikalier, ligesom de hverken får overtidsbetaling eller tillæg.

Men ejeren af grillbaren, Morten Tukjær, forstår ikke anklagerne:

- Det er mig uforstående, at de kan komme med sådan nogle anklager uden at have været inde og kigge på for eksempel rengøringsmidlerne. Og at de ansatte under 18 år står her alene - det er en lodret løgn - og det kan jeg dokumentere.

3F Vestfyn er gået ind i sagen og har anmeldt ejeren af til politiet for at lade unge under 18 udskænke alkohol.

Men her er Morten Tukjær også uforstående:

- Der er ingen under 18, der serverer alkohol. Stedet er todelt, og de, der arbejder i cafeen, hvor der serveres alkohol, er over 18 år.

Arbejdtilsynet besøgte fredag Havnegrillen:

- Vi har efter vores besøg skønnet, at der er nogle forhold, der ikke er, som de skal være, siger tilsynschef Palle Graversgård.

- Derfor har vi besluttet at komme igen på det, der kaldes et "tilpasset tilsyn". Der vil vi kigge på, om arbejdspladsvurderingen er i orden og se på forholdene med tunge løft og lignende, siger Palle Graversgård, der understreger, at forholdene omkring udskænkning af alkohol er politiets bord.