Ejerne af Holckenhavn ser fremad efter brand

Holckenhavn Slot slap efter omstændighederne nådigt fra en brand i slottets klokketårn mandag. Baronesse Christina Holck regner med at kunne genoptage sine arrangementer om tre uger.

Siden branden i klokketårnet mandag har Christina Holck haft travlt med at aflyse især bryllupsarrangementer, som er en af hendes største indtægtskilder.

To bryllupper er rykket til senere. To andre er flyttet til andre slotte, som har været meget behjælpelige, oplyser Christina Holck. Enkelte arrangementer er endnu ikke afklaret.

Men generelt er optimismen ved at vende tilbage på slottet. Myndighederne har forbudt arrangementer indtil 9. oktober. Dernæst kommer retableringen af det brændte klokketårn, som ventes at tage fire til fem måneder.

Hele trækonstruktionen indvendig i tårnet er brændt, og det meste af kobberspiret skal skiftes.

Bortset fra det har slottet kun lidt begrænset overlast.

- To malerier er vandskadet, et bord og en lampe er skadet af branden, og så er der mindre vandskader andre steder. Men alt i alt er vi sluppet nådigt, siger Christina Holck.

Hun er meget glad for alles opbakning efter branden. Flere par, der har holdt bryllupsfest på Holckenhavn, har besøgt hende for at udtrykke deres støtte.

Branden opstod natten til mandag d. 18. september og blev opdaget af en forbipasserende bilist.

Det lykkedes brandfolkene at begrænse ilden til selve klokketårnet og at undgå, at spiret styrtede ned over andre dele af slottet.

Årsagen er endnu ikke helt klarlagt, men mistanken retter sig mod elektriske installationer.

Oversigt

    Oversigt