Eks-politiker hænger læge ud på facebook

En navngiven fynsk læge er hængt ud for lægesjusk på Tina Petersens facebookside, og i lægeforeningen er de forargede.

Det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Tina Pedersen fra Svendborg har på sin facebookside offentliggjort navnet på en vagtlæge, som hun ikke mener har handlet korrekt.Tina Pedersen skriver blandt andet at vagtlægen kan have et alkoholproblem.

- Det er en meget ubehagelig udvikling, at man begynder at fremføre sine klager over sundhedssystemet via offentlige systemer som facebook i stedet for det officielle klagesystem, siger Henrik Dibbern, der er næstformand i PLO i Syddanmark.

Det er det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Tina Petersen fra Svendborg, der efter et besøg hos lægevagten med en bekendt, har offentliggjort navnet på vagtlægen, som hun ikke mener har handlet korrekt.

- Det er uanstændigt at man hænger nogen ud ved navns nævnelse uden, at man har mulighed for at forsvare sig. Det strider mod min retsfølelse, siger Michael Dupont, der er næstformand i Lægeforeningen.

Chokeret læge beskyldt for alkoholmisbrug

0508 tina2

TV 2/FYN har valgt ikke at fortælle lægens navn, men har været i kontakt med ham. Han er chokeret over at finde ud af, at hans navn deles på facebook i forbindelse med påstået lægefejl, men henviser ellers til Lægeforeningen for udtalelser.

På sin facebookside skriver Tina Petersen blandt andet: "Jeg kan oplyse efter min dialog med personalet, at det ikke er første gang denne vagtlæge X (lægens navn, red) har begået fejl, endda den selvsamme fejl. Måske skulle nogen undersøge vagtlægens tilstand, som efter min mening godt kunne lugte af et alkohol problem."

Både Lægeforeningen og de praktiserende lægers forening i Syddanmark er dybt foragede over Tina Petersens opdatering på facebook.

- Man kunne lige så godt komme en annonce i avisen. Og når man så ser de kommentarer, der er, så er de om muligt endnu mere uanstændige, siger Michael Dupont fra Lægeforeningen.

TV 2/FYN har i dag været i kontakt med Tina Petersen, men hun ønskede ikke at kommentere på sagen. Hendes facebook opslag er delt over 700 gange på bare to dage.

Risiko for at vagtlæger siger op

0508 dibbern

Ifølge de praktiserende lægers næstformand kan sådan et opslag ikke kun gå udover den pågældende læge, hvis navn bliver nævnt, men hele branchen. Og dermed i sidste ende også patienterne.

- Det er bekymrende hvis mine kolleger ikke længere har lyst til at skulle tage de ellers nødvendige poster i vores sundhedsvæsen som at sidde ved lægevagten og at se akutte patienter klokken 23 om aftenen. Hvis de oplever, at de bliver konfronteret med facebooksopslag med æreskrænkende kritik i forhold til det arbejde, så risikerer vi, at de ikke længere vil være med til at yde den service, siger Henrik Dibbern, der også selv arbejder i vagtlægeordningen.

Lægeforeningen sætter jurister på sagen

0508 dupont

Facebookopslaget kommer efter flere sager, hvor der rent faktisk har været tale om fejlvurderinger fra læger. Blandt andet har en lægevagt fra Odense fået kritik for at have negligeret symptomer på en blodprop hos en yngre kvinde, der døde.

Handler din forargelse ikke blot om at beskytte en kollega?

- Det handler om at beskytte et menneske, der har været udsat for en urimelig og æreskrænkende behandling - og at beskytte en hel stand mod en måde at blive behandlet på, siger Henrik Dibbern fra PLO Syddanmark.

Hos Lægeforeningen går man nu videre med sagen.

- Juristerne i Lægeforeningen gransker den nu, og vi vil undersøge om det er muligt at lave noget juridisk omkring det her, siger Michael Dupont.

Oversigt

    Oversigt