I det fynske folks tjeneste

Eksamen på café

Normalt er der hygge, cafe latte og snak på Cafe Matisse i Kerteminde. Men tirsdag er de grønne duge spredt ud, når et hold historiestuderende fra SDU går til eksamen på cafeen.

02:00

Den nye eksamensform bliver kaldt "History Slam", og da de studerende bliver bedømt på evnen til at formidle til offentligheden, er dagens eksamen henlagt til en offentlig cafe med adgang for alle.

- Det her er en eksamen, hvor de studerede skal demonstrere evnen til at formidle historisk viden til den brede offentlighed på en fængende og oplysende måde. Derfor skal en sådan eksamen naturligvis afholdes i det offentlige rum, altså der hvor folk færdes! Det nytter jo ikke noget at tale om formidling for offentligheden, hvis offentligheden ikke er til stede, siger adjunk Thomas Wegener Friis fra SDU.

Institut for Historie, Kultur og Samfundsbeskrivelse står sammen med Center for Kunst og Videnskab bag det eksamen, der bliver et miks af afslappet caféstemning og nerver.

Blandt dagens eksamenemner er blanddt andet: "Den amerikanske anarkist Emma Goldman", "Hvordan vi havnede dog i Afghanistan?" og "Kaos i 1800tallets København".